Manifestacija ‘Ljuta greda 2022‘ okupila brojne patriote

Obilježavanje ovogodišnje centralne manifestacije čiji je organizacijski odbor formiran od predstavnika boračkih udruženja sa područja općine Travnik održana je pod okriljem slogana „S Vlašića je krenulo bosansko proljeće“, održano je u danas uz bogat vjerski i kulturno-zabavni program, te obraćanje zvaničnika i gostiju.

Predsjednik Organizacionog odbora manifestacije Fahir Čamdžić je kazao da je cilj obilježavanja manifestacije čuvanje i njegovanje kulture sjećanja na šehide i poginule borce, ali i sve branitelje Bosne i Hercegovine.


image

Manifestacija i ove godine uključivala je niz programskih sadržaja i aktivnosti/


– Želja nam je da svake godine okupljamo što više patriota Bosne i Hercegovine, te da i danas podjsetimo da je naša obaveza da čuvamo dragocijena sjećanja na naše šehide i poginule borce, ali isto tako da smo i mi koji smo ostali dužni čuvati suverenitet i integritet naše jedine domovine, Bosne i Hercegovine, kazao je Čamdžić.

Manifestacija “Ljuta greda” i ove godine uključivala je niz programskih sadržaja i aktivnosti, a kao i prethodnih godina započela je dan ranije, planarskim pohodom “Stazama heroja“. Kako su istaknuli organizatori, ovom prilikom uz druženje, logorsku vatru i čas historije, evocirane su vrijedne uspomene na borce iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995.


image

Detalj sa današnje manifestacije Ljuta greda/


Učesnici i posjetitelji današnje manifestacije u znak sjećanja na slavne dane svih pripadnika ARBiH, i svih onih koji su doprinijeli u oslobađanju zazuzete teritorije, položili su cvijeća na spomen-obilježje poginulim borcima.

Također, ovom prilikom prezentirane su informacije o trenutnim radovima na izgradnji spomen-obilježja palim borcima na platou Ljute grede, koji će kako je rekao Čamdžić biti dostojan spomenik svima onima koji su dali svoje živote za slobodu.

Izvor vijesti: oslobodjenje.ba