MARKA OSTAVILA MAJKA U SIROTIŠTU PRIJE 28 GODINA, A SADA ŽELI DA JE UPOZNA! Njegov POTRESAN APEL se širi mrežama

“Mama, samo želim da ti zahvalim”, riječi su Marka iz Torina, koji pokušava da pronađe ženu koja ga je rodila prije 28 godina, a koju nikada nije upoznao.

Rođen u Torinu 1996. godine, 28-godišnji Marko je oduvijek znao da je usvojen. Međutim, dok je kao dijete osjećao bijes prema onima koji su ga dali na usvajanje kada je još bio beba, to je tokom vremena preraslo u želju da upozna ženu koja ga je rodila.

Ova želja i potraga koje traju već neko vrijeme, do sada su bile bez uspeha, zbog čega je Marko odlučio da pomoć potraži i preko emisije “Chi l’ha Visto”.

U posljednjoj epizodi televizijskog programa posvećenoj nestalim osobama, Marko je poslao apel ženi koja ga je rodila u junu 1996. godine u bolnici “Marija Vitorija” u Torinu.

“Oprostio sam joj i želio bih da bude dio mog života”, objasnio je Marko.

Tokom potrage za svojim poreklom Marko je uspio da pronađe i brata blizanca za kojeg nije ni znao da postoji dok nije imao 16 godina.

Računajući na rođenje blizanaca, 28-godišnjak se sada nada da će mu neko dati neke temeljne tragove da pronađe i majku ili da se žena prepozna u ovoj priči i pojavi se sama.

“Uvijek sam znao da sam usvojen, čak i kad sam bio dijete. Ali sada sam stariji, želio bih da pronađem svoju majku. Nemam ništa protiv nje, baš suprotno, želio bih da joj zahvalim što je mog brata i mene donijela na svijet”, poručio je mladić.

Marko je rekao da su on i njegov brat odrasli u različitim porodicama, ali da su se sada pronašli i druže se.

Marko je otkrio da ga je majka ostavila u sirotištu u Torinu prije nego što je usvojen.

“Znamo da je naša majka bila u 20. godinama, uradila je šta je mogla, uvijek ću joj biti zahvalan što nam je dala život. Sada samo želim da bude deo mog života”, rekao je Marko.

Na kraju apela poručio je da ženi koja ga je rodila želi da kaže da je voli, prenosi espreso.

Izvor vijesti: haber.ba