Mještani sela gdje je počinjen masakr kod Mladenovca: Uroš je pobio i svoje rođake

Otac i brat su izašli na ulicu i kada su ocu rekli šta se dešava on se srušio od šoka, kažu očevici

Policija u Srbiji i dalje traga za masovnim ubicom iz okoline Mladenovca. Kako se sumnja Uroš B. (21) iz tog grada u krvavom pohodu u Duboni, Šepšinu i Malom Orašju ubio je najmanje osam osoba, a 13 ranio, pa se potom dao u bijeg.

 

Mještani Dubone u razgovoru za Kurir kazali su da su šokirani onim što se u njihovom i drugim mjestima dogodilo.

 

Policajac ga pokušao spriječiti

Kažu i da su šokirani činjenicom da je osumnjičeni za nezapamćeni zločin uvijek djelovao kao dobro dijete i da nemaju predstavu šta bi mogao biti motiv takvog gnusnog čina.

 

– Krenuo je prvo od Dubone da ubija. Policajac koji je prvi stradao je pokušao da ga spriječi. Njega je prvo ubio pa nastavio dalje, koliko ja znam. Navodno se sa njim prvo zakačio – priča mještanin Dubone.

 

Otac vojnik

On dodaje da je Uroš sin oficira Vojske Srbije koji radi u Generalštabu u Beogradu.

 

– Nije bio problematičan, uvijek je djelovao kao mirno i dobro dijete. Njegov otac je sad za Uskrs došao ovdje i kupio prase – priča sagovornik Kurira.

 

Kako kaže mještanin, prema onome što su oni saznali Uroš je usmrtio i svoje najbliže rođake, a među njima i jednog dječaka od 12-13 godina.

 

– U tri sela je napravio krvavi pir, osim Dubone bio je i u Šepšinu i u Malom Orašju. U Malom Orašju je pucao na grupu od oko 20 djece. Zastao je, izašao iz kola i zapucao na njih – priča sagovornik Kurira.

 

– Otac i brat su izašli na ulicu i kada su ocu rekli šta se dešava on se srušio od šoka – kažu očevici za Kurir.