Plesači Virusa najuspješniji na takmičenju u Splitu

U Splitu je održan drugi po redu “Dalmatian Dance Cup” u organizaciji Plesnog kluba Lambada Split. Drugo po redu izdanje festival pleas po broju prijavljenih takmičara nadmašilo je prošlogodišnje izdanje, te je samo takmičenje ocijenjeno kao veoma kvalitetno.  Nastup su zabilježili plesni klubovi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Mađarske i Crne Gore.

Nastup na smotri najboljih plesača regiona zabilježio je i Plesni centar Virus iz Bihaća, koji se in a ovom takmičenju pokazao kao najbolji osvojivši veliki broj medalja u svom nastupu u različitim starosnim kategorijama (djeca, junior, seniori)  u solo nastupima, duo nastupima, malim grupama, formacijama.

Kakos mo i navikli do sada od naših plesača in a takmičenju u Splitu Bihaćki plesači su ostvarili izvanredne rezultate. U veoma jakim konkurencijama osvojili su veliki broj medalja, pehara zlatnog sjaja. U Bihać su se vratili sa zlatnim medaljama  i to u konkurenciji Djeca 1, Djeca 2, junior , seniori, kao i zlatne medalje u solo nastupima, maloj grupi i koreografiji u show dancu.

Pored najsjajnijih medalja takmičari iz Bihaća osvojili su u nekim nastupima i srebrene i bronzane medalje što je u ukupnom skoru klub iz Bihaća stavio na najviše postolje takmičenja u Splitu.