Na području grada Bihaća u protekla 24 sata evidentirano je pet narušavanja javnog reda i mira i jedna saobraćajna nesreća

Na području Grada Bihaća u protekla 24 sata potvrđen nije potvrđen novi slučaj pozitivan na virus COVID-19, čime je broj oboljelih na području grada iznosi šest osoba, uz jedan smrtni slučaj.

Trenutno je u samoizolaciji po riješenjima nadležnih službi na području grada 577 osoba, dok je na području Unsko-sanskog kantona u samoizolaciji se nalazi 2561 osoba.

Na području Grada Bihaća u protekla 24 sata evidentirano je pet narušavanja javnog reda i mira, a evidentirana je jedna saobraćajna nesreće. Vatrogasna jedinica Bihać nije imala intervencija.

Uposlenici Doma zdravlja Bihaća tokom protekla 24 sata imali su 22 redovne intervencije i pregleda, a ispred ZU „Doma zdravlja“ u funkciji je trijažni punkt koji je postavljen u krugu objekta, radi trijaže svih pacijenata koji ulaze u ovu zdravstvenu ustanovu, a shodno naredbi Gradskog štaba Civilne zaštite u toku su radovi na elektro instalacijama i grijanju na uređenju izolatorija kapaciteta 75 kreveta za oboljele osobe od koronavirusa IV kategorije (kritično oboljelih koronavirusom COVID-19), III kategorije, kao i srednje teško oboljele osobe koronavirusom COVID-19 i II kategorije po procjeni ovlaštenog ljekara.

Tokom proteklog dana članovi štabova civilne zaštite po mjesnim zajednicama izvršili su redovnu kontrolu osoba kojima su izdata rješenja o samoizolaciji ili zdravstvenom nadzoru zbog preventivne zaštite od koronavirusa COVID-19. Prema izjavama članova štabova mjesnih zajednica Klokot-Papari ( 11 osoba u izolaciji), Žegar ( 4 osobe u izolaciji), Ripač (10 osobe u izolaciji), Srbljani, Pritoka( 9 osoba u izolaciji), Izačić ( 56 osoba u izolaciji), Hatinac, Orašac ( 26 osoba u izolaciji), Vrsta ( 15 osoba u izolaciji), Kamenica ( 15 osoba u izolaciji), Brekovica ( 28 osobe u izolaciji), Donje Prekounje ( 14 osoba u izolaciji), Gata ( 21 osoba u izolaciji), Ribić-Orljani ( 9 osoba u izolaciji), Ozimice I ( 24 osobe u izolaciji), Vedro Polje, Luke, Jezero-Privilica( 16 osoba u izolaciji) , Kulen Vakuf ( 4 osobe u izolaciji), građani u samoizolaciji poštuje naredbu Kantonalnog štaba civilne zaštite USK-a. Članovi štabova, istovremeno su u svim mjesnim zajednicama Grada Bihaća obišli su starije osobe i porodice u stanju socijalne pomoći.

Uposlenici JP Veterinarska stanica Bihać izvršili dezinfekciju svih stambenih objekata u Donjem i Gornjem Prekounju, Ozimicama 1 i 2, svih prevoznih sredstava za prevoz namirnica, goriva, zgrada u javnom sektoru, lječilišta Gata, pojedinih bezinskih pumpi, onih što ulaze iz inostranstva. U kontinuitetu se vrši dezinfekcija šalterskih službi banaka i privremenih prihvatnih centara za migrante( Borići i Sedra).

Upravitelji zgrada vrše pojačano čišćenje i dezinfekciju objekata kolektivnog stanovanja. Na osnovu radnog naloga izvršena je dezinfekcija 29 zgrada kojima je upravitelj firma GTO:

GTO DOO 501 Slavne 4B, Centar

GTO DOO 5 Korpusa 23, Centar

GTO DOO Borići,

GTO DOO Bosanska 17, Centar

GTO DOO Bosanska 14, Centar

GTO DOO Kralja Trvtka 4, Centar

GTO DOO Krupska 16-18, Centar

GTO DOO Krupska 36-38-40, Centar

GTO DOO Blok 1 D2, Dobrih Bošnjana, Ozimice II

GTO DOO Blok 1 D3, Dobrih Bošnjana, Ozimice II

GTO DOO Blok 2 D1, Dobrih Bošnjana, Ozimice II

GTO DOO Blok 2 D2, Dobrih Bošnjana, Ozimice II

GTO DOO Blok 2 D3, Dobrih Bošnjana, Ozimice II

GTO DOO Blok 5 D1, Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 5 D3, Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 5 D4, Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 5 D5, Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 5 D6, Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 6 D1 Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 6 D2 Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 6 D4 Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 8 D1 Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 8 D2 Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 8 D4 Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 9 D4 Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 10 D5 Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Blok 12 L1 Trg Zlatnih Ljiljana Ozimice II

GTO DOO Mustafe Omerovića 46, Luke

GTO DOO WBE, Branka Ćopića, Luke

Na osnovu naloga JU Stanouprave, uposlenici JP „Veterinarska stanica“ Bihać izvršila je jučer (28. mart. 2020. godine) dezinfekciju 34 zajednička dijela zgrada na slijedećim adresama:

TO 17/A OZIMICE I

BEDEM 24 CENTAR

BIHAĆKIH BRANILACA 4 D.PREKOUNJE

BIHAĆKIH BRANILACA 5 D.PREKOUNJE

BIHAĆKIH BRANILACA 5A D.PREKOUNJE

BIHAĆKIH BRANILACA 7 D.PREKOUNJE

BIHAĆKIH BRANILACA 8 D.PREKOUNJE

BIHAĆKIH BRANILACA 12 D.PREKOUNJE

BIHAĆKIH BRANILACA 13 D.PREKOUNJE

BIHAĆKIH BRANILACA 17 D.PREKOUNJE

BIHAĆKIH BRANILACA 19 D.PREKOUNJE

BIHAĆKIH BRANILACA 21 D.PREKOUNJE

BIHAĆKIH BRANILACA 31 D.PREKOUNJE

BIHAĆKIH BRANILACA 40 D.PREKOUNJE

BIHAĆKIH BRANILACA 44 D.PREKOUNJE

BIHAĆKIH BRANILACA 51 D.PREKOUNJE

BIHAĆKIH BRANILACA 75 D.PREKOUNJE

BIHAĆKIH BRANILACA 94 D.PREKOUNJE

ĐAČKA 1 D.PREKOUNJE

ĐAČKA 3 D.PREKOUNJE

ĐAČKA 8 D.PREKOUNJE

ĐAČKA 20 D.PREKOUNJE

ĐAČKA 45 D.PREKOUNJE

HAZIMA ŠABANOVIĆA 5 D.PREKOUNJE

HOŠIĆA MAHALA 4 D.PREKOUNJE

HUSREFA REDŽIĆA 8 D.PREKOUNJE

HUSREFA REDŽIĆA 22 D.PREKOUNJE

PLANDIŠTE 1 D.PREKOUNJE

SAFET BEGA BAŠAGIĆA 37 D.PREKOUNJE

VEJZOVAC BLOK B K-1 G.PREKOUNJE

ŽEGARSKA ALEJA 2 LUKE

ŽEGARSKA ALEJA 4 LUKE

ŽEGARSKA ALEJA 8 LUKE

KOSTELA BB BREKOVICA

Uposlenici JKP Komrad nastavili su sa čišćenjem ulica i pješačkih staza. Također, vrši se redovan odvoz smeća. Vodosnabdijevanje na području Grada Bihaća odvija se bez poteškoća i prekida. Voda na svim izvorištima koja su pod nadzorom JP „Vodovod“ Bihać je zdravstveno ispravna. Snabdijevanje električnom energijom na području grada Bihaća odvija se bez ikakvih poteškoća. PTT saobraćaj se odvija bez poteškoća.

The post Na području grada Bihaća u protekla 24 sata evidentirano je pet narušavanja javnog reda i mira i jedna saobraćajna nesreća appeared first on usn.ba.

Izvor: usn.co.ba