Nakon nesreće kod Posušja: U mostarskoj bolnici podlegla 32-godišnjakinja sa Ilidže

Tridesetdvogodišnja E.G. sa Ilidže preminula je danas u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar od posljedica saobraćajne nesreće koja se jutros u 3:35 sati dogodila kod Posušja, potvrdila je za „Avaz“ dežurna kantonalna tužiteljica Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona,piše Avaz.

Nesreća se dogodila na magistralnoj cesti M-17.5, na lokalitetu Lipovica – Gradac, kada je pod još neutvrđenim okolnostima došlo do slijetanja automobila Golf s puta kojim je upravljao M.P. (43) iz mjesta Užica kod Širokog Brijega, a u kojem se na mjestu suvozača nalazila nesretna E.G.

Odmah nakon nesreće na lice mjesta su upućeni policija i ekipe Hitne pomoći koje su M.P. i E.G. prevezli u mostarsku bolnicu.

Nažalost, nekoliko sati poslije nesreće, E.G. je podlegla teškim povredama, dok je M.P. trenutno stabilnog zdravstvenog stanja.

Prema naredbi tužiteljice, za sutra je planirana obdukcija tijela stradale E.G., dok je vozilo prevezeno u krug PU Posušje radi svih neophodnih vještačenja. Također, poduzete su sve druge neophodne mjere i radnje s ciljem potpunog rasvjetljavanja okolnosti ove tragične nesreće.

Izvor vijesti: haber.ba