Nikšić: Da je Izetbegović samo jednu noć prenoćio u rovu, zemunici ili pod otvorenim nebom ne bi ni pomišljao da prebrojava ‘lovce i mlade’

Da je samo jednu noć prenoćio u rovu, zemunici ili pod otvorenim nebom ne bi ni pomišljao da prebrojava ‘lovce i mlade’ zamišljajući kako dronovi i roboti mijenjaju našu djecu koja odlaze iz ove prelijepe zemlje, navodi lider SDP-a

 

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić jučer je, kako je kazao, cijeli dan bio u dilemi da li komentarisati izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića, referirajući se na njegove izjave koje je dao na stranačkom skupu u Hadžićima, a odnose se na “prebrojavanje” i “robote”.

 

Kako je rekao Nikšić, kada komentariše, onda postaje opasno da “upadne u njegovu matricu”.

 

– A jednostavno naši prioriteti se drastično razlikuju. Prema posljednjim istupima izgleda da se on odlučio takmičiti u skandaloznim izjavama sa do sada neprevaziđenim prvacima SDA u vrijeđanju inteligencije građana, Novalićem i Skakom. Ipak dok njihove izjave služe uglavnom za podsmijeh na društvenim mrežama, izjave Izetbegovića dižu tenzije, prijete miru i vrijeđaju građane BiH. Jednu noć, samo jednu noć da je prenoćio u rovu, zemunici ili pod otvorenim nebom ne bi ni pomišljao da prebrojava ‘lovce i mlade’ zamišljajući kako dronovi i roboti mijenjaju našu djecu koja odlaze iz ove prelijepe zemlje – rekao je Nikšić.

 

Koga on prebrojava i za čiji račun? Nema tog robota koji može nadoknaditi izgubljenu mladost, niti onu izgubljenu u ratu, kao ni onu koja je napustila našu zemlju bježeći od vlasti SDA-HDZ-SNSD. Ne znam do kojeg je broja dobacio i ima li tog robota koji može prebrojati svakog čovjeka kojeg smo izgubili pod vlašću SDA – navodi Nikšić i dodaje: “Dosta nam je više Izetbegovićevog huškanja i besmislica.”