Novi detalji teškog razbojništva u Sanskom Mostu: Pljačkaši nisu nasilno ušli u kuću supružnika.

Čeka se oporavak vlasnika koji bi mogao dati ključne informacije

Pretučeni vlasnik firme “Horozović stolarija” iz Sanskog Mosta i dalje je u teškom stanju i nalazi se u banjalučkom Univerzitetskom kliničkom centru. Kazao je ovo za portal Adnan Beganović, glasnogovornik MUP-a Unsko – Sanskog kantona.

– Iz Urgentnog centra je javljeno da su teške tjelesne povrede. Prijelom obje ruke i ima polomljenih rebara te brojna nagnječenja. On još uvijek nije dao informacije istražiteljima, čeka se da on bude u stanju da govori i očekujemo da bi on mogao dati podrobnije informacije o koliko lica se radi i kakvi su bili te ostalo potrebno za istragu. Također, policija intenzivno traga za mogućim počiniteljima ovog djela.

– Imamo tu informaciju, mada to ne možemo potvrditi, to su za sada priče koje kruže. Ono što možemo potvrditi jeste da lica nisu nasilno ušla u kuću pretučenih supružnika – kazao je Beganović za portal .

Kako smo jučer objavili, supružnici su pretučeni i vezani oko 1:30 sati u noći sa petka na subotu a tek ih je ujutro oko 9 sati pronašao radnik njihove firme.