OSUMNJIČENI ZA DANKINO UBISTVO HOĆE DA ISPRIČA SVE?! Odlučio da promijeni advokata

Međutim, kako se saznaje, sada je došlo do preokreta u njegovom razmišljanju i očekuje se opravdano da će on umesto ćutanja sve ispričati nadležnima.Danas je on otkazao svom advokatu punomoćje jer ne želi da ga on više brani. Očigledno je da je nezadovoljan njegovim savetima i načinom branjenja pred nadležnima. Osumnjičeni je zatražio da mu se dodeli advokat po službenoj dužnosti. To nas je iznenadilo jer se retko dešava da usred saslušanja osumnjičeni zatraži promenu advokata – saznajemo u tužilaštvu.Za sada se ne zna koji će advokat njemu biti dodeljen, ali će se do sutra to rešiti.

– Dalja procedura je takva da sledi razgovor novog advokata sa osumnjičenim. S obzirom na tok saslušanja, apsolutno svaki advokat će mu savetovati da prestane odbranu ćutanjem jer je za samog Jankovića bolje da ispriča sve što zna. Imajući u vidu da je drugi osumnjičeni priznao da je lično on zadavio devojčicu golim rukama, to je automatski oslobodilo sumnje da je direktni ubica baš on. Zatim, da je on bio zadovoljan odbranom ćutanja sigurno ne bi otpustio svog advokata. Ubeđeni smo da je pitanje trenutka kada će osumnjičeni dobrovoljno izneti svoju odbranu u tužilaštvu. Nadamo se da postoji mogućnost i da otkrije gde je telo malene Danke – nezvanično saznajemo od nadležnih.

Ukoliko se obistini predviđanje tužilaštva, očekuju se novi momenti u istrazi nakon što on ispriča svoju verziju dešavanja tog kobnog dana.

Podsetimo, danas su u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru kao svedoci saslušani roditelji ubijene devojčice. Oni su svedočili u prisustvu dvojice okrivljenih. Svedočenje roditelja bilo je potresno, otac i majka su plakali.

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju, gde je iz Bora došla sa mamom i starijim bratom,piše Srbijadanas

Izvor vijesti: haber.ba