Reisu-l-ulema: Preslušao sam intervju Latića, onda uzeo abdest i proučio Jasin rahmetli predsjedniku Aliji

Neka je rahmet Alijinoj duši i svim šehidima Bosne i Hercegovine, kazao je reis Kavazović

Portal Preporoda objavio je izjavu reisul-l-uleme Huseina ef. Kavazovića koji se osvrnuo na sinoćnje gostovanje Džemaludina Latića na Face televiziji.

– Nakon što su mi skrenuli pažnju na intervju, preslušao sam ga, uzeo abdest, i proučio Jasin-i Šerif rahmetli predsjedniku Aliji – kazao je reis Kavazović, prenosi portal Preporod.

– Neka je rahmet Alijinoj duši i svim šehidima Bosne i Hercegovine – kazao je reis Kavazović.

Kako piše Preporod, javnost u Bosni i Hercegovini šokirana je gostovanjem pjesnika i profesora Džemaludina Latića na jednoj sarajevskoj televiziji, u kojem je iznio niz optužbi na račun rahmetli Alije Izetbegovića, ali i Islamske zajednice.

– Zanimljivo je da je profesor Latić do ovog intervjua godinama pohvalno govorio o Aliji Izetbegoviću, hvaleći se da je rahmetli Alija Izetbegović bio njegov “najbolji ahbab”, naglašavajući često i da “zahvaljujući njemu, njegovoj politici, odlučnosti da se bori za demokraciju i ovu Republiku” mi smo postali međunarodno priznata država. Tako je govorio nekad Džemaludin Latić. U programu sarajevske televizije govorio je drugačije – piše Preporod.