GDJE JE TIJELO UBIJENE DANKE ILIĆ? Forenzičar otkriva POTRESAN SCENARIO, ovo je jedina šansa da se pronađe!

Devojčica Danka Ilić (2) ubijena je 26. marta ove godine u Banjskom Polju, a za zločin kakav Srbija ne pamti osumnjičeni su muškarci iz okoline Bora (50).Jedan od njih je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru priznao da je ubistvo deteta, da je telo bacio na deponiju, ali dva dana kasnije prebacio na drugu lokaciju koju nije želeo da otkrije. Drugi se branio ćutanjem, a otkazao je punomoćje svom advokatu i tražio po službenoj dužnosti.

– Moje mišljenje je da su osumnjičeni nešto uradili sa telom devojčice. Da su je raskomadali ili zapalili, a delove odneli možda čak i 50, 60 kilometara dalje. Varaju se, ako misle da će dobiti manju kaznu jer nema tela. Dovoljan je i samo DNK deteta nađen u vozilu osumnjičenih da se osude na doživotne kazne zatvora. On je mišljenja da policija nakon ovog vremena teško može naći telo ubijene Danke – kaže za “Telegraf.rs” Časlav Ristić, forenzičar u penziji.

Prema njegovim rečima, jedina šansa da se nađe telo devojčice Danke Ilić jeste da osumnjičenima u zatvoru proradi savest.

– Iz mog dugogodišnjeg iskustva dešavalo se da osumnjičeni nakon nekog vremena provedenog u pritvoru osveste kod sebe šta su uradili i zatraže razgovor sa tužiocem kome bi otkrili šta su uradili sa telom. Nisu retke situacije da osumnjičenima proradi griža savest. Međutim, sećam se slučajeva da su osumnjičeni ćutali o telu 40 godina i da su tajnu odneli u grob – objašnjava Ristić.Za pomaganje prilikom uklanjanja tela osumnjičen je otac jednog od osumnjičenih. On se u tužilaštvu branio ćutanjem. Policija je za pomaganje u zločinu uhapsila i brata osumnjičenog koji je umro u pritvoru u Boru.

Roditelji dali iskaz
U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru juče su iskaze dali roditelji ubijene devojčice. U istoj prostoriji sa njima bili su i osumnjičeni.

– Smrtna kazna za njih je malo, oni treba da robijaju do kraja života. To su monstrumi, ono što proživljavamo sve vreme je neopisivo. To može da razume samo onaj ko je roditelj. Policija nam je više puta dolazila, uzimala razne Dankine stvari, nista ne znamo, ni za tu krv na putu, ni u kolima, ni ništa. Nama nije jasno zašto nisu zvali Hitnu pomoć, zasto nisu pomogli, nego su ovo uradili. To što supruga i ja trpimo sve vreme je strašno, zovu nas razni ljudi, vređaju, svaljuju krivicu na nas. Ja sam morao da tražim da promenim broj, ne možemo više…Kada se sve završi mi cemo izaći u medije i sve ćemo reći – rekao je otac ubijene devojčice Danke,PIŠE Telegraf

Dankini roditelji nakon saslušanja u suztama su izašli iz tužilaštva.

Izvor vijesti: haber.ba