OTAC KUPAO KĆERKU SA VRELOM VODOM, IZ STRAHA NIJE POZVAO HITNU POMOĆ: Djevojčica (2) preminula nakon što je…

Baka djevojčice Sofi (2) koja je u ponedjeljak pronađena mrtva u stanu ispričala je za njemačke medije kako je došlo do tragedije.

Kristin (63) živi u stanu iznad onog u kom je Sofi živela sa roditeljima i bratom i sestrom.

“Tog dana delovala je normalno. Hranila je svoju lutku, igrala se s njom, a onda je odjednom postala jako bleda. Prestala je da se pomera”, počinje svoju ispovest baka Kristin.

Ona je odmah pozvala Hitnu pomoć, ali kada su lekari stigli u stan, nisu uspeli da spasu Sofi.

Iako rezultati obdukcije nisu gotovi, u ovom trenutku se veruje da je devojčica preminula od opekotina koje je zadobila još u petak tokom kupanja.

“Hteo sam da je istuširam. Dok sam je kupao rekla je da je voda jako hladna. Kada sam pojačao toplotu, vrela voda se slivala niz njena leđa. Ja sam kriv”, rekao je njen otac Andre.

Njena majka kaže da devojčica nije plakala nakon tuširanja.

“Kako dete može da izdrži toliku bol, nije ni vrisnula. Te opekotine nisu izgledale strašno, više su ličile na opekotine od sunca”, kazala je njena majka Nadin.

Roditelji su odbili da pozovu hitnu pomoć jer su se plašili da će im socijalne službe uzeti decu.

Sličan incident dogodio se prošle godine kada je otac malu Sofi spuštao u kadu. Devojčica je tom prilikom slomila rebro i butnu kost.

“Zbog toga i mojih problema sa drogom oduzeli su nam decu na šest nedelja. Hteli smo da to sprečimo ovaj put”, rekao je uplakani otac.

Policija intenzivno istražuje ovaj slučaj, a brigu o njihovoj deci preuzeo je Centar za socijalni rad.

Tijelo djevojčice poslato je na obdukciju.

(Espreso/Telegraf)

Izvor vijesti: haber.ba