PENZIONER ŽIV SAHRANJEN: Policajci tragali za ubicom žene, pa čuli vapaje iz zemlje, a OBA JEZIVA SLUČAJA SU POVEZANA

Muškarac star 62 godine pronađen je živ nakon što je proveo četiri dana zakopan pod zemljom. Policija je čula njegove prigušene vapaje za pomoć dok su istraživali smrt 74-godišnje žene u selu Ustia u sjeverozapadnoj Moldaviji.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Tijelo starije žene, koja je umrla od višestrukih rana, pronašao je rođak. Ubrzo nakon toga, policija je uhapsila 18-godišnjaka u stanju pijanstva u njegovoj kući u istom selu. Tokom ispitivanja, mladić je davao zbunjujuće izjave, a policija je čula vapaje za pomoć iz blizine.

Kopajući, otkrili su improvizovani podrum gde je bio zarobljen muškarac. On je bio svestan i imao je ranu na vratu. Ispričao je policiji da su on i mladić pili zajedno i posvađali se, nakon čega ga je mladić ranio, zatvorio u podrum i prekrio ulaz zemljom.

Policija vjeruje da je mladić ubio stariju ženu i pokušao ubistvo muškarca. On je trenutno u pritvoru i suočava se sa doživotnom kaznom zatvora ako bude proglašen krivim.

Spaseni muškarac je hospitalizovan, a lokalni stanovnici su izrazili žaljenje zbog smrti starije žene, opisujući je kao veoma pristojnu osobu.

Izvor: Srbija Danas/Metro.co.uk/

Izvor vijesti: haber.ba