Plaža “Plandište”, novi biser grada!

Nakon višednevnih aktivnosti prijatelja rijeke Une, ronilaca, skipera i kajakaša u organizaciji Turističke zajednice Grada Bihaća, danas je okončana tradicionalna Eko regata.

„Aktivnosti su se odvijale u tri etape. Moram se zahvaliti svim učesnicima Eko regate, roniocima, skiperima, kajakašima i ostalim prijateljima Une. Ove godine je iz naše rijeke izvađena veća količina smeća. Ovogodišnje čišćenje njenog korita i obala smo posvetili 17. maju, Danu rijeke Une. Želimo i dalje u tom duhu educirati omladinu i zato će se ova naša eko priča i nastaviti“, kazala je Dijana Pečenković VD direktorica bihaćke Turističke zajednice.

Završetakom eko regate ozvaničen je i kraj prve faze uređenja gradske plaže Plandište

„Prošle godine smo počeli s uređenjem gradskog kupališta Plandište. Prva faza Projekta koštala je 100.000 KM, a u sljedećoj fazi ćemo nastojati urediti još zelenih površina i svakako je važno obezbjediti javni toalet u okviru ove gradske plaže. Javna nabavka već je u toku. Riječ je o iznosu od oko 60 hiljada KM. Pored ovog javnog toaleta, planiramo urediti i još jedan u centru grada što je neophodno za jednu turističku destinaciju kao što je grad Bihać. Kupalište Plandište je ovim uređenjem dobilo novi izgled na zadovoljstvo nas građana, ali i posjetilaca. Svi će moći ovdje uživati, naročito u toplim ljetnim danima“, riječi su bihaćkog gradonačelnika Elvedin Sedića.

Idejni projekat je izradila projektantska kuca “IN/OUT ARH. STUDIO” d.o.o Bihac finansirano od strane Turističke zajednica Grada Bihaća, investitor je bio Zavod za prostorno uređenje Bihać, dok su sredstva obezbijeđena u Budžetu Grada Bihaća.

Tekst: Radio Bihac