POGINULA DJEVOJKA! DJECA BACALA KAMENJE NA NJENO VOZILO NA AUTO-PUTU: Nakon zločina dječaci se SLIKALI “ZA USPOMENU”

Jedan od trojice tinejdžera suočava se sa optužbom da je bacanjem kamenja na auto-put izazvao smrt dvadestogodišnje žene.

On se na sudu izjasnio krivim zbog ovog slučaja koji se dogodio prošle godine.

Aleksa Barteli je poginula 19. aprila 2023. godine kada je veliki kamen razbio šoferšajbnu njenog automobila na auto-putu u saveznoj američkoj državi Kolorado.

Te iste večeri još čitav niz automobila bili su “napadnuti“ kamenicama.

Trojica tinejdžera, Džozef Kenig, Nikolas Karolčik i Zahari Kvak, uhapšeni su zbog ovoga i protiv njih je prvobitno podneta optužnica za ubistvo. Sva trojica su u trenutku zločina imali po osamnaest godina.

Zahari Kvak je priznao krivicu za napad prvog stepena, napad drugog stepena i pokušaj krivičnog dela napada kao deo sporazuma o priznanju krivice, zbog čega su odbačene prvobitne optužbe, uključujući i onu za ubistvo.

Tužioci i odbrana su se složili oko minimalne kazne od 20 godina zatvora i maksimalne od 32 godine. Kvak će biti osuđen nakon završetka slučajeva protiv druga dva optuženika, prenosi CBS.

CBS je takođe izvestio da su tužioci rekli da su roditelji nastradale djevojke pristali na sporazum o priznanju krivice i planiraju da govore na pretresu za izricanje kazne.

Drugoj dvojici dječaka suđenje je zakazano za jun i jul.

NBC je prošle godine izvestio, pozivajući se na sudski dokumentaciju, da su se, nakon napada kamenjem, trojica tinejdžera navodno vratila na mesto zločina kako bi napravili fotografiju “za uspomenu”.

Izvor: Srbija Danas/people.com/M.A.

Izvor vijesti: haber.ba