DANIMA SE IŽIVLJAVALI: Dvanaestorica dječaka privedena zbog GRUPNOG OBLJUBLJIVANJA DEVOJČICE! U šumi joj nanijeli NEZAMISLIVE MUKE!

Tužioci kažu da je djevojčicu zlostavljala grupa od 12 dečaka u tri navrata u periodu od 2. do 6. aprila tokom uskršnjih praznika, dok zastrašujući novi detalji nastavljaju da se pojavljuju o slučaju koji je šokirao Belgiju, piše srbija danas.

Ispitivanja osumnjičenih otkrila su da je djevojčica vikala “stani” kada su je tinejdžeri napali, a jedan osumnjičeni (14) je rekao da je “napravila grimasu” i da je “video da je boli”, prenosi lokalni “HLN”. Devojčica je takođe imala vrtoglavicu tokom napada, prebledela je i činilo se da su joj se kapci zatvorili, navodi se u izjavama.

Glavni osumnjičeni, dečko (14) devojčice, navodno je odveo devojčicu sa sobom u šumovito područje u Zapadnoj Flandriji, u Belgiji, oko 18 časova 2. aprila nakon što su proveli dan na sajmištu.

Kada su stigli tamo, navodi se da je dečko si.ovao svoju mladu partnerku pred ostalima pre nego što ju je “pozajmio” svojim prijateljima da i nju se.sualno napadnu, dok je najmlađi od dečaka, 11-godišnjak, iskorišćen da “drži stražu”, tvrde izveštaji.

Tužioci su uhapsili deset osumnjičenih uzrasta između 11 i 16 godina za koje su lokalni mediji rekli da su dječaci sjevernoafričkog ili somalijskog porijekla i odveli ih na ispitivanje, ali novi izveštaji kažu da je u napadu učestvovalo i do dvanaest dečaka.

Pozivajući se na “dobro obaviještene izvore”, belgijski medij “Nieuvsblad” opisao je dečka kao koji je namjerno dozvolio prijateljima da zlostavljaju njegovu mladu partnerku.

“Dječak ljubavnika” u ovom slučaju je termin koji se koristi za opisivanje trgovaca ljudima koji obično djeluju pokušavajući da natjeraju svoje mlade žrtve da se zaljube u njih. Ali dečak negira da je “pozajmio” svoju devojku drugim tinejdžerima, a njegov advokat je rekao da je “potrebno dalje istraživanje da bi se razjasnile činjenice”.

“Nieuvsblad” je rekao da su tužioci otkrili “prekorno ponašanje” od strane osumnjičenih i “činjenice o osvetništvu”, pozivajući se na izvore bliske istrazi koji su rekli da su navodni počinioci pokazali “potpuni nedostatak osećaja za norme i pravila”.

Vejruje se da se devojčica vratila u šumu mjesto popularno među brdskim biciklistima gdje ju je grupa maloljetnika dva puta si.ovala, mučila i zlostavljala dok je bila pod “moćnim” uticajem svog dečka, prenose lokalni mediji. Grupa se smjenjivala u zlostavljanju žrtve, i svi su učestvovali “u većoj ili manjoj meri”, prema “Nieuvsbladu”.

Žrtvu su navodno si.ovala najmanje četvorica dječaka, a ostali su stajali oko njih u krugu dodirivali, dok su drugi snimali napade svojim pametnim telefonima.

Snimci i slike navodnog napada takođe su podeljeni na društvenim mrežama, navodno preko “Snapčeta” – aplikacije za razmenu trenutnih poruka koja korisnicima omogućava da lako dijele slike i video zapise. Niko iz grupe nije pozvao svoje prijatelje da prestanu sa zlostavljanjem, rekli su izvori.

Tužilaštvo Zapadne Flandrije je vodilo istragu u najvećoj tajnosti kako bi se izbegla bilo kakva šansa da članovi porodice žrtve ili građani saznaju identitet umešanih. Iako se navodni napad dogodio početkom aprila, devojčica se nekoliko dana nije javljala iz straha da ne kaže roditeljima i policiji. Policija je tek 25. aprila uspela da uhapsi osumnjičene.

Ukupno je privedeno deset dječaka. Šestoro osumnjičenih smešteno je u ustanovu zatvorenog tipa, dok je ostaloj četvorici određen kućni pritvor. Od tada su ispitivani — sve istovremeno i odvojeno, kako bi istražitelji mogli da uporede sve izjave. Pozivajući se na svoje izvore, “Nieuvsblad” je rekao da su mnoge izjave koje su dali dječaci kontradiktorne, a jedan broj osumnjičenih okrivljuje jedni druge.

Neki od šestorice maloljetnika smeštenih u instituciju pojavili su se u sredu popodne pred sudom za maloletnike. Saopšteno je da su dvojica puštena pod uslovima. “Nieuvsblad” je izvestio da su još četvoro maloletnika sada u pritvoru uključujući i 14-godišnjeg dečka koji je, kako se saznaje, postao glavni osumnjičeni.

Tužioci sada rade na utvrđivanju u kojoj meri je svaki osumnjičeni bio umešan u napad na djevojčicu, ili da li je neko bio slučajni prolaznik.

Tom Jansens iz Kancelarije javnog tužilaštva rekao je da se zbog starosti svih umiješanih malo šta javno govori o njihovom identitetu. On je potvrdio da je identifikovano i uhapšeno deset osumnjičenih i da su svi maloletnici.

– Pošto su počinioci tako mladi, ne objavljujemo mnogo informacija o njihovom identitetu – rekao je Jansens za “The Brussels Times”.

Izvor: Srbija Danas/Blic/Marija Sušić

Izvor vijesti: haber.ba