Policija ima saznanja da se jedan od monstruma vratio nakon dva dana i prebacio tijelo Danke (2) na drugu lokaciju

I dalje se traga za tijelom Danke Ilić (2) koja je ubijena 26. marta.

Ministar policije Srbije Bratislav Gašić rekao je danas na vanrednoj konferenciji za novinare da se vjeruje da su osumnjičeni za ubistvo prebacivali tijelo devojčice.

– Mi smo ovu dvojicu osumnjičenih doveli i drugi dan, i imali su poligrafsko ispitivanje. Vozač je imao zakašnjelu reakciju, a suvozač je imao reakciju. Istog dana su oduzeti privatni automobili i službeni automobil. Njihova dva automobila… naši forenzičari su uzeli sve, od tablica, branika. Taj automobil bio je pun alata i rezervnih dijelova. Njih dvojica su nas doveli do deponije, Međutim, mi imamo saznanja da se jedan od osumnjičenih vratio 28. marta i da je tijelo prebacio na drugu lokaciju. Ne možemo da im vjerujemo jer jedan na drugog prebacuju krivicu. Pustimo naše ljude da urade posao – kazao je ministar Gašić,piše Telegraf

Podsjetimo, on je ranije rekao da je otac male Danke bio zaustavio automobil osumnjičenih dok je tragao za kćerkom. Tada ih je otac pitao da li su vidjeli djevojčicu, a oni su odgovorili da nisu, iako je tijelo tada, kako se vjeruje, već bilo u gepeku njihovog automobila.

Izvor vijesti: haber.ba