Pomozimo:Zijadu Ziki Ziriću iz Bihaća

Krajem prošle sedmice u bihaćnom naselju Ceravačka brda izgorjeo je stan našeg starijeg sugrađanina Zijada Zirića koji se nalazi u suterenu zgrade naselja u izgradnji u ulici Bosanskih šehida. Požar je izazvan nesretnim slučajem, a u njemu je potpuno potpuno izgorjelo sve što se nalazilo u stanu uključujući preko 1000 knjiga.

Zijad kaže da mu ja najžalije knjiga i Kurana koji je bio star preko 300 godina, te da je zahvalan ljudima koji su pritekli u pomoć i vatrogasnoj službi da je požar ugašen na vrijeme kako ne bi zahvatio druge stanove.

Kako se radi o penzioneru slabog imovinskog stanja, po nalogu gradonačelnika, u rješavanje nastale situacije uključile su Gradske institucije, pa je dogovoreno da će JKP Komrad izvršiti potpuno čišćenje stana, JU Centar za socijalni rad će Zijadu pronaći alternativni smještaj i zdravstvenu zaštitu do sanacije njegovog stana, dok će Grad doznačiti inicijalna sredstva u vidu jednokratne novčane pomoći za sanaciju nastale štete.

Kako to neće biti dovoljno, jer je potrebno potpuno renoviranje, JU Centar za socijalni rad će stupiti u kontakt i sa drugim humanitarnim organizacijama, a ovim putem pozivamo sve humane firme i pojedince koji su u mogućnosti da pomognu, kako bi zajednički pokušali ponovno osposobiti jedino mjesto za življenje koje Zijad posjeduje.

Kontakt telefon: 062/823-618 – Zijad Zika Zirić