Pozitivan primjer u teškim vremenima: Zijad Delić kupio kamion brašna i podijelio ga mještanima

Jedna od pozitivnih priča koje bude nadu i vjeru u dobročinstvo u teškim trenucima, kao što je vrijeme pandemije koronavirusa, potekla je iz Zavidovića, tačnije iz mjesta Borovnica.No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.

Jučer je, naime, ispred vrata svake kuće osvanula po vreća brašna. Pun kamion brašna podijeljen je mještanima.

Osamdesetak domaćinstava, bez obzira na finansijsku situaciju, dobilo je brašno koje im je osigurao njihov komšija Zijad Delić.

– Iznenađenje je bilo veliko. Ali mi znamo našeg Zijada, hadžiju, kojem ovo nije prvi put da pomaže. Poznat je po svom merhametluku – kaže jedan od mještanina Borovnice.

Zijad Delić dugo je živio i radio u inozemstvu, tačnije u Luksemburgu, a nakon završetka radnog vijeka vratio se u rodno mjesto.No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.

Borovnica je ovih dana poznata i po tome što je mjesto gdje su registrirani prvi slučajevi koronavirusa s područja Zavidovića.

Ispred svakih vrata ostavljena po vreća - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

The post Pozitivan primjer u teškim vremenima: Zijad Delić kupio kamion brašna i podijelio ga mještanima appeared first on usn.ba.