Predsjednik”NK Jedinstvo” Hasan Semanić:Rezultati su skladu su s očekivanjima i mogućnostima

Članovi Upravnog odbora, NK “Jedinstvo”, tokom današnje konferencije za novinare, javnosti su predstavili analizu protekle, kao i planove za narednu polusezonu.

Prezentirani su takmičarski rezultati, ali se govorilo i o problemima, koji opterećuju rad Kluba.Sadašnja Uprava, na čelu s predsjednikom Hasanom Semanićem, Klub je preuzela nakon sedam odigranih kola i sa samo pet osvojenih bodova.

„Timu je nedostajalo mnogo toga, od komunikacije, energije, atmosfere, želje za pobjedom. Timski duh je bio narušen . Smatramo da smo uspjeli u mnogo čemu, jer smo u drugom dijelu prve polusezone osvojili 10 bodova  i smjestili se u trenutno sigurnu zonu , gdje imamo mogućnosti osigurati opstanak i prije odigravanja posljednjeg kola“, kazao je predsjednik UO Hasan Semanić.

Takmičarski rezultati, reklo bi se, u skladu su s očekivanjima i mogućnostima, no ono što je mnogo bitnije su finansijski i infrastrukturni problemi i bez njihovog rješavanja, Jedinstvo neće moći funkcionirati, rečeno je, s obzirom da su ukupni dugovi Kluba veći od pola miliona maraka.

„Mi smo zatekli dug od preko pola miliona maraka. Porez se nije plaćao posljednje četiri godine, niti marke. Od avgusta smo izmirili ukupno 30.000 KM poreskih dugovanja. U skladu s našim mogućnostima, a to je 30.000 KM, saniran je dio duga prema autoprevoznicima“, riječi su Ismeta Sijamhodžića, člana UO Kluba.

Finansijske obaveze prema igračima i osoblju su isplaćene, Klub takodjer uspijeva servisirati sve tekuće obaveze, ali uz ukupna dugovanja, nastala u prethodnom periodu, Jedinstvo neće moći funkcionirati. Stoga se, prema mišljenju predsjednika Hasana Semanića, u rješavanje ovog problema moraju uključiti svi simpatizeri i građani Bihaća.

„Ovaj Klub mora imati najmanje 5000 simpatizera i navijača. Ja lilčno sam jedan od tih i spreman sam dati određeni iznos, recimo 100 KM. Ako uzmemo u obzir da naš dug iznosi cca 540.000 KM i ako pretpostavimo da 5000 ljudi da po 100 KM, dolazimo do tog iznosa, kako bi se jednom očistila sva dugovanja“, dodao je predsjednik UO NK “Jedinstvo” Hasan Semanić

Sadašnji Upravni odbor je do sada zadovoljan urađenim, no ocjenu rada traži i od javnosti. To će biti kroz direktno uključivanje javnosti, simpatizera, navijača i prijatelja kluba na način pružanja konkretne podrške u radu Upravnom odboru kluba iz Bihaća.