Smijenjen direktor DZ Cazin Amir Murić, imenovana VD direktorica Reufa Kapić

U iznenadnom obratu događaja, Amir Murić, dosadašnji direktor Doma zdravlja Cazin, smijenjen je s te odgovorne funkcije. Murić je bio prepoznatljivo lice na čelu ove zdravstvene ustanove, ali su politički obrti doveli do njegove smjene.

Amir Murić je započeo svoju političku karijeru u SDP-u, gdje je obavljao dužnost ministra zdravstva. Kasnije je prešao u DF, gdje je dobio mandat zastupnika u Skupštini Unsko-sanskog kantona i preuzeo ulogu direktora Doma zdravlja Cazin u ime te stranke. Murić se ponovno vratio na funkciju direktora nakon što je pristupio  NES-u.

Ovaj prepoznatljiv političar, poznat po svojim promjenama stranačkih opcija, sada bi se mogao priključiti SDA, prema tvrdnjama poznavalaca političkih dešavanja.

Reufa Kapić preuzela je odgovornost vršiteljice dužnosti direktora Doma zdravlja Cazin za narednih šest mjeseci. Očekuje se da će ona donijeti određene promjene u radu ove važne zdravstvene ustanove, dok se javnost pita kako će se politički obrti odraziti na pružanje zdravstvenih usluga u Cazinu.