Premijerno film koji je nastao u Bihackoj produkciji : domace a Hollywoodsko

U programu Bihać Avantura Film Festivala 2022, na Open Air kinu na Gradskoj otoci u Bihaću, 21.08.2022. godine (nedjelja) održaće se premijerno prikazivanje dokumentarca “Ekspedicija na 3 rijeke” u režiji Ervina Duratovića i Irfana Alijagića.

 

Dokumentarac “Ekspedicija na 3 rijeke” govori o hrabrosti, o avanturi kroz neistražena područja rijeke Une, pritoka Krke i Unca. Adnan Kurtagić i Edin Redžić sami, bez ičije pomoći i uputa, kreću u avanturu života. Probijajući se kroz zarasle dijelove korita rijeke Une, pritoka Krke i Unca ostvaruju svoj životni san, usput testirajući svoje granice izdržljivosti. Dokumentarac koji prikazuje neprikosnovene ljepote rijeke Une, zaštićeno područje Nacionalnog parka Una i veličanstvene kanjone Unca. “Ekspedicija na 3 rijeke” će Vam prikazati sve ono najbolje što imamo i za šta se vrijedi boriti, a s čim se treba ponositi.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svima na ukazanom povjerenju i podršci, a posebno nosiocu projekta Turističkom klasteru Una Sana, generalnom sponzoru Vladi USK – Ministarstvu privrede, Turističkoj zajednici Grada Bihaća, Nacionalnom parku Una, Sany Global, BaYou, Ipsia BiH, d.o.o. Č.J., Unimatrix, Coca Cola, Grafika i Awa Media.

 

Dođite da zajedno u jedinstvenom ambijentu Gradske otoke u Bihaću okruženi Unom uživamo u veličanstvenim scenama i prizorima prirode, Une i hrabrosti Adnana i Edina!

 

🚣🏼‍♀️ @adnan_rapid @edin_unarc

🎥 @erkobass @irfanalijagic

 

@unasana_usk @visitbihac.ba Vlada USK- Ministarstvo privrede, @unanationalpark @ipsia_bih Sani Global BaYou @una_kiro_rafting @unimatrix_ba @cocacolabih @awa.media.agency @grafika_bihac Č.J. d.o.o. Bihać