Raste broj zaraženih u FBiH: Novi slučajevi koronavirusa zabilježeni u Hercegovini

S nova dva slučaja, broj oboljelih u BiH je porastao na 326, od čega je 126 oboljelih iz FBiH, a 200 iz Republike Srpske.

Još 14 uzoraka je testirano na Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, a dva su bila pozitivna na koronavirus. Kako je potvrđeno iz Štaba civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona, radi se o osobama iz Posušja. Sa ova dva slučaja, broj oboljelih u BiH je porastao na 326, od čega je 126 oboljelih iz FBiH, a 200 iz Republike Srpske.

Još jedna osoba je zaražena koronavirusom u Širokom Brijegu, što je ukupno 13. slučaj u tom gradu i 18. slučaj u Zapadnohercegovačkoj županiji (ZHŽ).

Informaciju je Feni potvrdio glasnogovornik županijskog stožera Stipan Zovko, a kaže kako je ovo novi slučaj, testiran u SKB Mostar, koji nije bio u današnjim i jučerašnjim testiranjima.

– Pokušavamo utvrditi veze novozaražene osobe u Širokom Brijegu te utvrditi ima li veze s prvozaraženom staricom. Čekamo još šest rezultata, uz ovaj koji je danas potvrđen, a oni će biti poznati tijekom ove večeri – kazao je Zovko.

Hercegovački teolog i franjevac dr. fra Tomislav Pervan, koji je jedan od najpoznatijih ispovjednika u Međugorju, potvrdio je i sam priopćenjem za javnost kako se “virus uvukao” u samostan u kojem je fra Pervan duhovnik i ispovjednik.

– Zaraženi smo dva fratra i ja te tri časne sestre – kazao je Pervan, dodajući da je časna sestra, koja je prvozaražena, iz Italije stigla 6. ožujka. Smatra zlonamjerne komentare na društvenim mrežama i u nekim medijima koji tvrde kako je spomenuta sestra bila neoprezna.

U ZHŽ-u su, uz 13. zaraženih u Širokom Brijegu i četiri osobe u Grudama, od kojih je jedna preminula u subotu, te jedan slučaj u Posušju.

Izvor vijesti: oslobodjenje.ba