Reuters: Putin je spreman zamrznuti rat u Ukrajini!

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini dogovorenim prekidom vatre uz priznanje trenutačnih linija na vojnom polju, rekla su četiri ruska izvora za agenciju Reuters, rekavši da je Putin spreman nastaviti borbu ako Kijev i Zapad ne odgovore pozitivno na to.

Tri izvora, upoznata s raspravama u Putinovu okruženju, rekla su da je ruski lider maloj skupini savjetnika izrazio frustraciju zbog onoga što smatra pokušajima Zapada da osujeti pregovore i odlukom ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da odbaci pregovore, javlja Reuters.

“Putin se može boriti koliko god je potrebno, no Putin je također spreman na prekid vatre, da zamrzne rat”, rekao je visoki ruski izvor, koji je surađivao s Putinom i ima saznanja o razgovorima na najvišoj razini u Kremlju.

On je, kao i ostali citirani izvori u ovoj priči, govorio pod uvjetom anonimnosti zbog osjetljivosti tematike.

Reuters je razgovarao s ukupno pet osoba koji rade ili su radili s Putinom na višoj razini u političkom i poslovnom svijetu. Peti izvor nije komentirao zamrzavanje rata sa sadašnjim linijama sukoba, piše vijesti.

Izvor vijesti: haber.ba