Roditelji ubijene djece iz Ribnikara odali počast na mjestu stradanja

Oni su svi zajedno došli da odaju počast svojim najmilijima koji su tragično stradali prije tačno godinu dana u prostorijama ove škole kada je na njih zapucao trinaestogodišnji dječak, bez razloga i motiva.

Iz prostorija škole, tačno u 8 i 40 kada je dječak ubica kobnog jutra ušetao i krenuo svoj krvavi pohod, začule su se sirene, nakon čega je nastupio minut šutanja u čast svim žrtvama.

Roditelji su došli zagrljeni, a ispred škole je i veliki broj njihovih drugara i građana sa cvijećem u rukama.

Ljudi se okupljaju na mjestu ispred škole gde je postavljen pano sa fotografijama ubijenih, gdje polažu cvijeće i pale svijeće, javlja Kurir.

Podsjećamo, prije tačno godinu dana u masovnom ubistvu koje je trinaestogodišnjak započeo 3. maja 2023. godine u 8.41 ubijeni su: Mara Anđelković, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Ana Božović, Adriana Dukić, Ema Kobiljski, Katarina Martinović, Sofija Negić, Andrija Čikić i Dragan Vlahović.

Učenik sedmog razreda Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” u Beogradu K. K. pucao je iz pištolja na osiguranje škole, nastavnicu i učenike. Na licu mjesta ubijeno je osam učenika i radnik osiguranja, dok je još jedna teško ranjena djevojčica kasnije podlegla povredama. Maloljetnik je sam pozvao policiju i predao se. Privedeni su njegovi roditelji, pišu Vijesti.ba.

Izvor vijesti: haber.ba