Rukometni Zmajevi u pohodu na prvu pobjedu protiv Nizozemske

Današnji susret će odrediti daljni tok naše reprezentacije na ovogodišnjem prvenstvu Evrope u Njemačkoj. Rukometaše Bosne i Hercegovine danas očekuje duel drugog kola grupe E protiv reprezentacije Nizozemske. Momčad Irfana Smajlagića tražit će prvu historijsku pobjedu na šampionatu Evrope. Suparnici naše selekcije su u prvom kolu ostvarili pobjedu protiv debitanta Gruzije rezultatom 34:29.

Današnji susret je na rasporedu od 18:00 h s direktnim prijenosom na kanalu Arena Sport. Protivnik naše reprezentacije na prvenstvo Evrope stigao je bez svog najboljeg igrača Kay Smitsa zbog srčanih problema. Uprkos izostanku igrača njemačkog Flensburga današnji protivnik u svom rosteru posjeduje još nekoliko veoma zanimljivih igrača od kojih se posebno može istaknuti „malo čudo“ iz PSG-a Luc Steins koji je zasigurno prva zvijezda aktuelne reprezentacije Nizozemske, ali i igrač koji se u potpunosti nije snašao u duelu 1. kola protiv Gruzije. Osim Steinsa važno je neutralizirati i lijevog beka Baijensa koji je briljirao u susretu s Gruzijom kao i Versteijnena, desnog beka naših protivnika.

Ukoliko neutraliziramo navedene igrače pozitivni uspjeh u današnjem susretu ne bi trebao biti upitan. Također, naši Zmajevi u današnji susret mogu ući vrlo ohrabreni s obzirom da su protiv prvaka Evrope u premijernom duelu ovogodišnjeg prvenstva pokazali da se i protiv „boljih na papiru“ može odigrati sjajno ukoliko svi igrači pruže maksimum. Očekujemo da i danas neće izostati dobra igra naših Zmajeva iako u susret ulazimo bez prvog pivota Senjamina Burića koji se ozlijedio, ali i najvjerovatnije prve zvijezde naše reprezentacije Marka Panića koji je upitan za duel s obzirom da je virozan.
Sretno Zmajevi!
Uskvijesti.ba – Aldin Nesimović