Ruskoj špijunki zabrana ulaska na Kosovo narednih 5 godina

Ministar Svečlja je na svom Facebook profile napisao da je Aslamovoj zabranjen ulazak na teritoriju Republike Kosovo u narednih pet godina.

– Kao ministar unutrašnjih poslova, u okviru svojih zakonskih ovlaštenja, na osnovu Zakona o strancima, članovi 17 i 66 A, proglasio sam Dariju Aslamovu nepoželjnom osobom u Republici Kosovo. Ovom licu je zabranjen ulazak na teritoriju Republike Kosovo pet godina – naveo je Svečlja.

Istakao je da “svako ko sa određenim ciljevima ili direktivama šteti ili pokušava da destabilizuje našu zemlju, suočit će se bez sumnje sa snagom zakona Republike Kosovo”.

Prethodno je u subotu novinarka Darija Aslamova uhapšena na graničnom prelazu na sjeveru Kosova.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja je naveo da su mnoge zemlje dokazale da se Daria Aslamova bavila špijunažom za ruske vojne obavještajne službe i da je djelovala pod maskom novinara.

– Njen pokušaj da uđe u našu zemlju, pored toga što se poklapa sa dešavanjima na sjeveru zemlje, jasno dokazuje ruske veze i propagandu kojima se Srbija već priključila i koje imaju za cilj da destabilizuju našu zemlju – naveo je ministar Svečlja, pišu Vijesti.ba.

Izvor vijesti: haber.ba