Sjednica Vlade USK: Kapa ministra policije zaintrigirala korisnike društvenih mreža

Vlada Unsko-sanskog kantona na čelu sa premijerom Mustafom Ružnićem (NES, bivša A-SDA) teško da će biti upamćena po dobrom. Jedan od razloga je i taj što se svi kritičari premijera Ružnića, kao i ostalih članova Vlade, vrlo lahko mogu naći i na meti organa gonjenja. 

 

Naime, Vlada je predložila, a Skupština USK čiju većinu čine NES, SDP, povremeno Naša stranka i još poneki zastupnik, usvojili su zakon koji služi tamošnjoj vlasti za kažnjavanje kritičara te iste vlasti na društvenim mrežama. Ukratko, na snazi je verbalni delikt.

 

Neki su već iskusili na svojoj koži da im policija dođe na vrata jer su pisali o premijerovom i Vladinom navodnom kriminalu, a malo su i psovali, što je dovoljno da im policija čiji je ministar Nermin Kljajić zakuca na vrata.

 

Kljajić je jednoj od sjednica Vlade USK prisustvovao sa kapicom na glavi, što nije prošlo nezapaženo na društvenim mrežama. Ako se građani USK previše užive u ulogu modnih kritičara na društvenim mrežama, nije isključeno da im upravo Kljajić neće poslati policajce na vrata.