SKANDAL U BOLNICI! MEDICINSKA SESTRA MIRA KORISTILA PLATNE KARTICE PACIJENATA KAKO BI KUPOVALA STVARI: Birala teško oboljele i nemoćne bolesnike koji nisu mogli da se brane

Mira Šolmaz, stara trideset i tri godine, radila je kao medicinska sestra u bolnici Sveti Bartolomeo u Londonu. Ona je osumnjičena da je tokom epidemije kovida targetirala žrtve među pacijentima koji nisu mogli da se brane.

Policija je saopštila kako je otuđila 1.660 funti.

Jedna od njenih žrtava, šezdesetpetogodišnja Hejzel Longhrst, kaže kako je cijelog života radila u zdravstvenom sistemu i da ne može da vjeruje da se ovako nešto dogodilo.

– Ne mogu da vjerujem da neko može da bude tako zao da za žrtve odabere ugrožene ljude – kazala je Hejzel.

Nakon što joj je saopšteno da boluje od kancera i da ima manje od 5% šansi da preživi, Hejzel je dobila poruku iz banke koja je pobudila njene sumnje.

Neko je koristio njenu platnu karticu da plaća usluge o kojima ona nije imala pojma.

Provela je nekoliko sati ležeći u bolničkom krevetu pokušavajući da ugazi kreditnu karticu. Da sve bude teže, to se događalo tokom pandemije koronavirusa.

– Bila sam veoma bolesna – ispričala je docnije.

– Nisu mislili da ću da preživim, ali sam se borila za svoj život do kraja.

Čitava prevara je otkrivena tek kada ju je kćerka nagovorila da se obrati policiji.

Još jedan od Mirinih žrtava bio je i Tod Malone koji je bolovao od kancera u istoj bolnici i koji je preminuo 2021. godine u svojoj četrdeset i osmoj godini.

Transakcije sa njegovog računa koje je istraga povezala za Mirom Šolmaz idu preko 360. funti. Ovim novcem plaćena je hrana, garderoba, pa čak i tablet, ali i privatna dugovanja.

Advokatica odbrane Šarlot O’Koner saopštila je da se njena klijentkinja suočava sa mentalnim problemima.

Mira Šolmaz je, nakon interne istrage koja je sprovedena u bolnici, dobila otkaz, a sud ju je osudio na petnaest mjeseci zatvora.

Izvor: Srbija Danas/metro.co.uk/

Izvor vijesti: haber.ba