SLOMIO SE KAD SU MU NAŠLI KRV NA PANTALONAMA! Priznao da je ubio dvogodišnju djevojčicu, rezultati VJEŠTAČENJA otkrili stravičnu istinu

U sredu, dvogodišnja djevojčica Raisa Marija, koja je prvobitno prijavljena kao nestala, pronađena je mrtva u jaruzi. Policija je ubrzo nakon toga privela jednog od Raisinih rođaka, 15-godišnjeg tinejdžera, koji je bio glavni osumnjičeni u slučaju, piše Republika.

Prema izvorima Antene 3, tinejdžer je nakon nekoliko sati ispitivanja priznao da je ubio dijete.

Naime, 15-godišnji dječak je odmah bio pod sumnjom istražitelja, te je prvog dana priveden na saslušanje.

Zadržan je 24 sata na osnovu naloga, a saslušanja su trajala oko 15 sati. Tokom tog vremena, dječak je tvrdio da je nevin. Međutim, rezultati vještačenja, koji su počeli da pristižu, pokazali su da je krv pronađena na njegovim pantalonama pripadala žrtvi. Suočen s ovim dokazima, tinejdžer je konačno priznao ubistvo svoje rođake.

Prema dostupnim informacijama, djevojčica je ostala sama sa dječakom u njegovoj kući, gdje ju je on nasilno ubio. Istražitelji su pronašli nekoliko ubodnih rana na tijelu devojčice, što potvrđuje nasilnu prirodu zločina.

Motiv za ovaj strašni zločin još uvijek nije poznat, a istražitelji rade na prikupljanju svih informacija kako bi razumjeli šta se zaista dogodilo. U toku dana, tinejdžer će biti priveden sudijama za maloljetnike Suda u Dolju, gde će mu biti određen pritvor u trajanju od 30 dana.

Prvobitno pokrenut postupak za ubistvo iz nehata je, na osnovu novih dokaza i informacija, preinačen u teško ubistvo.

Srbija Danas

Izvor vijesti: haber.ba