Smrtno stradao 21-godišnjak pri slijetanju motornog vozila na putu za Blidinje

Na regionalnom putu R 419 Tomislavgrad – Blidinje u noćnim satima 2. juna oko 2.50 sati, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja motornog vozila s kolnika pri čemu je jedna osoba smrtno strada, a tri osobe zadobile su tjelesne povrede.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Tomislavgrad te tom prilikom utvrdili da je A.K. (2005.) iz Posušja, upravljajući motornim vozilom marke “Opel Insignia” zagrebačkih registarskih oznaka, u jednom momentu izgubio nadzor nad vozilom, uslijed čega je došlo do slijetanje motornog vozila s kolnika, pri čemu je smrtno stradao suvozač J. G. rođen 2003. godine iz Posušja, dok su suputnici (rođeni 2003., 2006. i 2007. godine), također iz Posušja, zadobili tjelesne povrede te su prevezeni u Dom zdravlja Posušje zbog pružanja liječničke pomoći.

Dežurni doktor Doma zdravlja Tomislavgrad konstatovao je smrt J. G. nakon čega je tijelo prevezeno u gradsku mrtvačnicu, a o svemu je upoznat dežurni kantonalni tužilac u Livnu, saopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova Kantona 10., prenosi Fena.

Izvor vijesti: haber.ba