ŠTA JE MAJKA DANKE RADILA SA POLICAJCIMA ISPRED KUĆE? Doveli je na ovo mjesto, isplivali detalji

– Veštačenjem će biti utvrđeno da li su poruke i pozivi sa Ivanog telefona brisani, kao i zbog čega. Ukoliko jesu, policija će svakako imati uvid u sve i podaci će biti povraćeni. Takođe se proveravaju i dostupni snimci sa kamera za video-nadzor, kao i bazne stanice preko kojih može biti utvrđeno ko se kretao u rejonu u kom je devojčica nestala – kazao je izvor Kurira govoreći o potrazi za Dankom Ilić.

Otac ponovo na saslušanju

Miloš Ilić, otac male Danke, pojavio se danas oko 14 sati, u pratnji roditelja, u policiji u Boru gdje je došao na novi informativni razgovor u vezi sa nestankom ćerke. On se, inače, oglasio kasno preksinoć na Instagramu gdje je objavio fotografiju nestale ćerke i poslao poruku da se i dalje nada je djevojčica dobro i da će biti nađena živa i zdrava. Danas je, međutim, obrisao svoj nalog na ovoj društvenoj mreži.

Policija je, da podsjetimo, u petak uveče pregledala garaže, ostave i druge objekte svih mještana Banjskog Polja, ali nisu našli ništa sumnjivo.

Policija je, kako Kurir nezvanično saznaje, i danas sa Ivanom Ilić išla na mjesto gdje je njena ćerka nestala u Banjskom Polju kod Bora.

– Inspektori su od Ivane tražili da im detaljno rekonstruiše njeno i kretanje njene ćerke, da im pokaže svaki korak i detalj koji su prethodili nestanku. Majka je objasnila tačno gdje se ko nalazio od njih neposredno prije i u momentu kad je djevojčica nestala – kaže izvor Kurira.

Potraga helikopterima

Policija je danas, osim dosadašnjeg načina pretraživanja, teren nadzirala i iz helikoptera koji su nadletali dio oko Banjskog Polja odakle, a dolazak helikoptera uneo je pometnju među mještanima.

– Svi su iz okolnih kuća izašli kako bi vidjeli o čemu se radi. Helikopterska jedinica MUP-a Srbije sporo je obletala će dijelove obližnje šume sa male visine, a letjeli su sve do pojate gdje je Danka posljednji put viđena. S druge strane, druga helikopterska jedinica nastavila je svoju putanju u drugom pravcu, sa suprotne strane mjesta gdje je djevojčica nestala, dok je cijeli fokus prve letjelice oko područja pojate. Djelovalo je kao da će se pretraživati i Borsko jezero, ali potraga nije otišla u tom pravcu – kaže naš izvor.

Takođe, kod mjesta gdje je posljednji put viđena Danka policajci su danas pristigli s lopatama kako bi se još jednom provjerio teren oko pojate i jame koje su od prvog dana pregledane. Na terenu su čitav dan bili pripadnici funkcionera Uprave kriminalističke policije, kao i Bojana Otović Pjanović iz službe za suzbijanje kriminala UKP.

Komšije u šoku

Prvog dana u potragu za Dankom bili su uključeni i mještani i svi ljudi dobre volje koji su željeli da pomognu. Međutim, kako kažu mještani, moguće je da je upravo to produžilo pretragu po Banjskom Polju.

– U želji da nađemo dijete što prije, svi smo malo pogriješili, ali nikome nije padalo na pamet da može iz svega toga da proizađe ovo. Mislili smo da je dijete možda negdje upalo, svi smo se podigli na noge da pomognemo policiji, ali evo peti je dan, a djeteta nema. Sad su svuda naši tragovi, ali to smo učinili iz najbolje namjere – ispričao je jedan od komšija.

U zgradi u Boru, gdje žive Miloš i Ivana Ilić sa djecom, komšije kažu da su vidjele majku sa djecom 26. marta, poslije čega je nastala uzbuna zbog nestanka djevojčice. Od tada, kako kažu, nikoga od Ilića nisu vidjeli.

– Posljednji put smo ih vidjeli kada da je Danka nestala. Ivana je tog dana izašla s djecom iz zgrade i otišla u rodno Banjsko Polje, sada čujemo da su većinu vremena u policijskoj stanici zbog ispitivanja. Ovdje ih uopšte ne viđamo, ne znamo da li u stanu iko prenoći – ispričale su komšije za Kurir.

Oni su, takođe, ispričalo da su Ilići jedna normlna i skladna porodica. Miloš radi u MTS-u, a Ivana je zaposlena na obližnjoj pumpi – rekle su komšije.

Muk na pumpi

Reporteri Kurira su obišli i radno mjesto djevojčicine majke, međutim, Ivanine kolege nisu bile raspoložene za razgovor. Jedna je izričito odbila da daje izjave i čim se novinarka Kurira predstavila, ona je kratko rekla: “Ništa ne znam o tome, možete odmah otići”.

Druga njena koleginica je potvrdila da je ovo bilo Ivanino radno mjesto, medutim, ona je nije upoznala s obzriom na to da je tek odnedavno zaposlena, a Ivana je u to vrijeme već bila na trudničkom bolovanju, pa nisu imale priliku da se sretnu. prenosi novi

Zbog nestanka Danke Ilić prvi put je, da podsetimo, u Srbiji 26. marta aktiviran sistem “Pronađi me”. Danka je nestala u 13.45 sati u naselju Banjsko Polje, visoka je 85 centimetara, a tog dana je na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto-zelenu jaknu i crne patike.

Porodica majke

Jedan od mještana Banjskog Polja rekao je za Kurir da porodicu Dankine majke Ivane poznaje dugo.

– Odrasli smo ovde svi zajedno. Ivanina majka bila je jako bolesna, a nakon što je preminula, brat Stefan i otac Časlav su se odselili u Brestovac, dok se Ivana udala i sa mužem živi u Boru – kaže komšija i dodaje:

– Tog dana kad je prijavljen nestanak djevojčice Miloševi roditelji bili su u Banjskom Polju. Naravno da su bili potreseni, unuka im je nestala. Svima nam na um padaju različite misli, nekad i one najgore, ali pokušavamo da ostanemo pozitivni. Naš kraj je izuzetno miran, potreslo nas je sve ovo – kaže sagovornik portala Espreso.rs

Izvor vijesti: haber.ba