STRAVA I UŽAS: Djevojčica umrla u mukama zbog zanemiravinja i mučenja od strane roditelja

Roditelji su osuđeni na 12 mjeseci uslovnog zatvora, nepravosnažno. Naime njihova kćerka (14) je umrla u februaru 2023. u agoniji od agresivnog tumora, a prema riječima njenih roditelja, djevojčica je odbila konvencionalnu medicinsku terapiju.

Umjesto toga, u pomoć su pozvani “čudotvorni iscjelitelji”.

Sve počelo sa izraslinom na stopalu

U oktobru 2022. godine, mladoj osobi je dijagnostikovana izraslina na stopalu tokom MR, ali nije išla na biopsiju kako bi dobila tačnu dijagnozu. Roditelji su se umesto toga obratili energetičarima, šamanima i alhemičarima iako su znali za tumor ili su barem sumnjali.

Na sudu su morali da svedoče i „iscelitelji”. Jedan klagenfurtski „doktor komplementarne medicine” koji je devojčicu liječio vitaminom C i mačjom kandžom tvrdio je da njegove infuzije mogu da smanje tumore.

– Uprkos tumorima na vratu i grudima, otežanom gutanju, gubitku težine od 20 kilograma, jakom bolu, nepotpunom paralizom obje noge i na kraju jako otežanom disanju, roditelji nisu učinili ništa da joj pruže neophodan konvencionalni medicinski tretman – stajalo je u optužnici javnog tužioca.

Tumor izjeo kosti i kičmu

Djevojčica je tek 23. februara 2023. konačno došla na kliniku u Gracu – ali je već bilo kasno.

– Tumori su bili vidljivi spolja. Djevojčica je imala tumor veličine rukometne ljopte na vratu – rekao je pedijatar onkolog.

Primarijus je sudiji rekao i da nikada ranije nije video dete sa takvim simptomima.

– Tumor je izjeo kosti i kičmu – objasnio je doktor i briznuo u plač. Dušnik je bio svega 4,5 milimetara umesto 20 milimetara, devojčica je jedva disala i imala jake bolove. Umrla je dva dana kasnije u mukama.

– Roditelji nisu željeli ništa drugo nego da isprate svoje dijete na samoodređeni put – naglasio je advokat para.

– Mislim da dijete nije upoznato sa opcijama. Uskraćena je šansa za izlečenje, gledano je stradanje i ništa nije urađeno – odgovorio je specijalista iz Graca.

Psiholog je rekao i da je djevojčica bila veoma jaka i samostalna, ali dugo nije bila svjesna da ima rak opasan po život. Prema doktoru, 14-godišnjakinja bi čak mogla da bude živa i danas.

– Znam za slične slučajeve. Da je tumor liječen u oktobru 2022, mogla bi da bude izliječena – rekao je on.

Izvor: Srbija Danas/Blic

Izvor vijesti: haber.ba