PRED SMRT POSTAVILA SRCEPARAJUĆE PITANJE: Djevojčica (9) se nadala očinskoj ljubavi, a onda ju je očuh MONSTRUOZNO ubio!

Džastin Loren Stajn (33) je optužen da je ubio djevojčicu oko 12. januara 2022. godine na Mount Vilson u Plavim planinama, zapadno od Sidneja. Prema riječima tužilaštva, on je ubio Šarliz, kćerku svoje bivše djevojke Kaliste Muten, na imanju njegovih roditelja, a onda je njeno tijelo ostavio u plastičnom buretu u području Kolo rijeke. Na sudu se izjasnio da nije kriv, piše Srbija danas.

Šarlizin deda Klinton Muten, sa kojim je živela u to vreme, prvi je svedok koji je svedočio na sudu. On je rekao da je Šarliz prve četiri godine života živela sa majkom, pre nego što su deda i baba neformalno preuzeli starateljstvo nad njom.

– Kalista je shvatila da joj ne obezbeđuje adekvatnu negu i bila je srećna da Šrliz dođe i živi sa nama – rekao je on.

Na sudu je rečeno da je Kalista koristila Metilamfetamin otkako je imala 20 godina. Dok je živela sa dedom i babom, razgovarala je često sa majkom, često je i plakala jer joj nedostajala.

– Rekla mi je da joj se zaista sviđa Džastin i pitala me je da li mislim da će on biti dobar otac – rekao je deda.

Rekao je da je devojčica bila uzbuđena zbog puta u Novi Južni Vels da provede Božić i školski raspust sa majkom, a on je pretpostavio da majka i njen dečko neće koristiti drogu u to vreme. Njih troje su provodili vreme na imanju i karavanu u ski parku Riverview Ski Park, udaljenom oko 90 minuta dalje. Kalista je prijavila nestanak ćerkice 14. januara 2022. godine.

Uveče 12. januara, Džastin se sa devojčicom vratio na imanje, dok je Kalista ostala u karavan parku, rekli su tužioci. Nadzorna kamera snimila je Džastina sledećeg dana na BP servisnoj stanici u Marsden Parku, u severozapadnom Sidneju. On je vukao čamac iza svog auta, koji je takođe navodno prevozio i bure sa Šarlizinim telom.

Bure je pronađeno zaglavljeno u drvetu u blizini reke Kolo, severozapadno od Sidneja, 18. januara 2022, četiri dana nakon što je prijavljen nestanak devojčice. Pogođena je jednom u glavu i jednom u donji deo leđa. Suđenje je počelo u ponedeljak i očekuje se da će trajati šest nedelja. Na sudu je advokat osumnjičenog rekao da je Kalista, majka devojčice, bila ta koja je povukla okidač u kobnoj pucnjavi.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf/

Izvor vijesti: haber.ba