Svi građani BiH koji dolaze iz inozemstva ići će u izolaciju

xdfztguzh
Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija, nakon današnjeg sastanka u Doboju s entitetskim premijerima Fadilom Novalićem i Radovanom Viškovićem, istakao je da se Bosna i Hercegovina nalazi na početku borbe s koronavirusom te je pozvao građane na disciplinirana praćenje preventivnih mjera protiv širenja zaraze.

Tegeltija je istakao kako je danas postignut dogovor da svi građani koji iz inozemstva dolaze u BiH idu u izolaciju, prenosi Klix

“Institucije su reagirale blagovremeno i donijele su adekvatne mjere i epidemija se nalazi pod kontrolom. Najveći broj građana je slušao preporuke, ali određeni broj nije se pridržavao uputstava. Na prijedlog dva ministarstva zdravlja donesena je odluka da svi građani BiH koji dolaze iz inozemstva idu u izolaciju od 14 dana, odluka stupa na snagu od 16. ožujka u 18 sati. Redukovat će se i broj graničnih prelaza kako bi se pojačala kontrola”, kazao je Tegeltija.

Najavio je da će se uspostaviti dva stožera, neke mjere će donositi vlade entiteta, neke županije, a neke Vijeće ministara BiH.

Izvor: