Turski vojnici starijem sugrađaninu uzorali njivu i pripremili za sjetvu

Kao u mnogim drugim zemljama i gradovima, i u Turskoj su zbog virusa korona donesene opsežne mjere kojima se ograničava kretanje posebno starijih osoba, ali su im ipak u pomoć pritekli turski vojnici i volonteri kako bi im olakšali svakodnevni život, javlja Anadolu Agency.

U gradu Erzurumu, koji se nalazi u istočnom dijelu Turske, starijem sugrađaninu u pomoć su pritekli turski vojnici koji su mu traktorom uzorali i njivu i pripremili je za nadolazeću sjetvu.

Vojnici u toj zemlji nakon pojave virusa korona svaki dan izlaze na teren i pomažu osobama starijim od 65 godina i bolesnima tako što im obavljaju svakodnevne poslove te kupovinu lijekova i hrane.

Ipak, ovaj put su “zavrnuli rukave”, upalili traktor, i u selu Burcakli uzorali njivu jednom penzioneru koji to zbog poznih godina i slabijeg zdravlja nije mogao sam da uradi.

Vojnici su starijem gospodinu kazali da on treba paziti na zdravlje te da je mnogo bolje da u ovim danima kada ljudima prijeti koronavirus ostane u kući.

Fotografija ove nesvakidašnje geste vojnika je privukla veliku pažnju i prikupila ogromne simpatije i na društvenim mrežama.

Izvor vijesti: haber.ba