Pacijent primljen zbog infarkta, ima koronu ali nema simptome

U KBC Bežanijska kosa danas je primljen pacijent koji je imao infarkt, a za koga se nešto kasnije ispostavilo da je zaražen korona virusom. Prema riječima direktorke KBC-a Marije Zdravković, radi se o čovjeku od 45 godina, kod kog se razvio masivni infarkt.

On zaista nije imao vremena bilo gdje drugdje da dođe, ali s obzirom da smo mi edukovali cjelokupno osoblje, naše osoblje se izuzetno dobro snašlo, postavilo sumnju, uradili smo implantaciju stenta. Njemu smo sačuvali život, pod punim epidemiološkim mjerama, potpuno izolovan, osoblje je kompletno zaštićeno, nije bilo nikakvih kontakata ni dodira sa drugim pacijentima – objasnila je Marija Zdravković.

Bio bez tegoba

Prema njenim riječima, pacijent je bez ikakvih tegoba, osim što je nosilac virusa, njegova glavna tegoba je bila masivni infarkt, koji je riješen.

– I upravo taj slučaj treba svima da pojasni kome nije jasno zašto se insistira na ovako strogim mjerama socijalne distance upravo zbog toga što su mnogi ljudi prije nego što se razbole u nekom periodu nosioci virusa i zato je vrlo važno da pacijenti i svi mi zajedno da ne razmišljamo da li neko ima virus ili ne već da sprovodimo mjere – objasnila je doktorica, prenosi “Telegraf“.

Izvor vijesti: haber.ba