U ime političke stranke Narod i pravda USK, želimo danas istaknuti važnost prevencije brze vožnje i vožnje pod utjecajem alkohola

🔘U ime političke stranke Narod i pravda USK, želimo danas istaknuti važnost prevencije brze vožnje i vožnje pod utjecajem alkohola u Bosni i Hercegovini. Ovi problemi predstavljaju ozbiljnu prijetnju našoj sigurnosti na cestama i zahtijevaju hitne mjere kako bismo ih suzbili.

 

🔘Svjedoci smo sve većeg broja prometnih nesreća uzrokovanih brzom vožnjom i konzumiranjem alkohola, posljednja nesreća takve vrste je nažalost unijela tugu i bol u Bosnu i Hercegovinu posebno u Grad Bihać tako što je odnijela mladi život naše sugrađanke Dr.Azre Spahić te ugrozila život još dvije mlade osobe iz Sarajeva koje se bore za život.

 

🔘Ove nesreće ne samo da uzimaju nedužne živote, već i nanose trajne fizičke i emocionalne posljedice obiteljima i zajednicama.

 

🔘Kao politička stranka, obvezujemo se da ćemo se snažno boriti protiv ovih negativnih pojava. Naša vizija je sigurne ceste na kojima vozači poštuju prometne propise i odgovorno se ponašaju. Želimo stvoriti okruženje u kojem će svaki građanin osjećati sigurnost dok se kreće po našim prometnicama.

 

🔘Da bismo ostvarili ovu viziju, poduzimamo konkretne korake. Pozivamo na pooštravanje kazni za prekršitelje brze vožnje i vožnje pod utjecajem alkohola. Osim toga, zalažemo se za jačanje prometne policije i provođenje redovitih kontrola kako bismo otkrili i sankcionirali vozače koji ugrožavaju sigurnost drugih sudionika u prometu.

 

🔘Također, važno je ulagati u edukaciju i podizanje svijesti o štetnim posljedicama brze vožnje i konzumiranja alkohola. Planiramo surađivati s relevantnim institucijama i organizacijama kako bismo organizirali kampanje i edukativne programe koji će informirati građane o rizicima i poticati odgovorno ponašanje na cestama.

 

🔘Pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine da se pridruže našem naporu. Promjena se događa kada svi preuzmemo odgovornost za svoje postupke i poštujemo pravila. Neka brza vožnja i vožnja pod utjecajem alkohola postanu neprihvatljivi postupci u našem društvu.

 

🔘Želimo naglasiti da je sigurnost naših građana naš najviši prioritet. Spremni smo surađivati sa svim relevantnim akterima kako bismo zajedno stvorili sigurne i odgovorne ceste u Bosni i Hercegovini.

 

🔘Narod i pravda USK intezivno se zalaže sa inicijativama za suzbijanje brze vožnje i vožnje pod utjecajem alkohola. Samo zajedničkim naporima možemo ostvariti promjene i stvoriti sigurnije okruženje za sve nas.

 

🔘Neka nam svima bude prioritet borba za zaštitu života, sigurnost na cestama i sprječavanje tragedija koje brza vožnja i konzumiranje alkohola i drugih opjata mogu izazvati. Zajedno možemo stvoriti prometnu kulturu u kojoj se poštuju pravila, briga za druge sudionike u prometu i odgovorno ponašanje da postaju norma.

 

🔘Narod i pravda USK ostaje predana ovoj važnoj misiji. Pozivamo građane da nas podrže u našim naporima, podržite naše inicijative i sudjelujete u aktivnostima koje će doprinijeti stvaranju sigurnijeg okruženja na cestama Bosne i Hercegovine.

 

🔘Budimo zajedno u borbi za sigurnost i zaštitu života. Zajedno možemo ostvariti pozitivne promjene i stvoriti budućnost u kojoj će naše ceste biti sigurno mjesto za sve građane i učesnike u prometu.