UBICA UHVAĆEN 24 GODINA NAKON UBISTVA! Slučaj ubijene Viktorije (17) dobio nove svjedoke!

Djevojka (17) je posljednji put viđen 19. septembra 1999. godine, posle noćnog provoda sa prijateljima u klubu u Safolku. Viktorija se nikada nije vratila kući, a njeno tijelo otkriveno je pet dana kasnije u jarku ispunjenom vodom 25 milja daleko.

Policija Safolka danas je optužila Stiva Rajta (66) za otmicu i ubistvo. On je takođe optužen za pokušaj otmice u vezi sa odvojenim incidentom u kojem je žrtva bila žena (22). Policija je saopštila da se to dogodilo noć prije Viktorijinog nestanka.

Navodna žrtva je prijavila da joj je muškarac prišao i pratio je. Rajtu je određen pritvor i pojavit će se pred Magistratskim sudom 3. juna.

Viktorija se vraćala kući iz noćnog kluba sa najboljom prijateljicom Gemom Algar u ranim jutarnjim satima kada je nestala. One su svratile u jednu brzu hranu, a onda se rastale u 2.30 ujutru, samo 300 metara od Viktorijine kuće. Džema je kasnije čula vriske, ali je vjerovala da se neko šali. Roditelji su se probudili sljedećeg jutra i shvatili da Viktorija nije došla kući – i obavijestili policiju.

Policija Safolka ponovo je otvorila istragu 2019. nakon što je dobila sviježe informacije o svedocima, koje nisu podijelili sa javnosti.

Piše: Srbija Danas

Izvor vijesti: haber.ba