Uhapšena još trojica zbog terorističkog napada u Moskvi, među njima otac i sin: Poznato kakva im kazna prijeti

Moskovski sud odredio pritvor sedmom osumnjičenom u slučaju napada na dvoranu Krokus u Moskvi, tokom kojeg je ubijeno najmanje 137 osoba.Basmanski okružni sud u Moskvi odobrio je hapšenje Aminčona Islomova u slučaju terorističkog napada na moskovski Kroku Siti Hol, javljaju ruski mediji.

Kazna doživotnog zatvora
– Aminčonu Islomovu određuje se pritvor do 22. maja – odlučio je sud u saslušanju koje je održano iza zatvorenih vrata.Ranije je sud uhapsio Dilovara i Isroila Islomova u istom slučaju. Trojica su optužena prema odredbi b, člana 3, člana 205 ruskog Krivičnog zakonika (teroristički napad počinjen od strane grupe lica), za šta je predviđena kazna do doživotnog zatvora.

Aminčon i Dilovar Islomovi su braća, a Isroil Islomov je njihov otac. Sva trojica su rođena u Dušanbeu. Braća su ruski državljani, dok je otac državljanin Tadžikistana. Dilovar Islomov je oženjen i ima dijete, radio je kao taksista. Aminčon Islomov ima sedmoro djece sa dvije žene. Isroil Islomov živi u Tveru.

Uhapšeno 11 osoba
Ranije je Basmanski okružni sud uhapsio četiri izvršioca napada: Dalerdjona Mirzojeva, Saidakramija Račabalizodu, Šamsidina Faridunija i Faizova.

Podsjetimo, uvečer 22. marta teroristički napad ciljao je koncertnu dvoranu Krokus Siti Hol u Krasnogorsku, Moskovskoj oblasti, nedaleko od Moskve. Prema podacima ruske istražne komisije, trenutni broj žrtava je 137, ali može rasti. Ministarstvo zdravlja Moskovske oblasti saopćilo je da su 182 osobe povrijeđene,piše Avaz

Zbog terorističkog napada uhapšeno je 11 osoba.

Izvor vijesti: haber.ba