USK: U narednih deset dana preko 1000 osoba će ostati bez posla

U Federaciji BiH nema zvaničnih podataka o broju radnika koji su dobili otkaz. Iz Saveza Samostalnih sindikata BiH tvrde da je u Federaciji u martu više hiljada radnika u ugostiteljstvu i turizmu ostalo bez posla, a na udaru su se našli i brojni vozači.No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.

U USK situacija nije nimalo bolja. Samo u Bihaću prvih dana aprila prema podacima Službe za zapošljavanje USK, otkaze je dobilo na desetine radnika. Isti trend bilježe i Biroi rada u Cazinu, Velikoj Kladuši i donekle u Sanskom Mostu, kaže Elvedin Đuzel, direktor Službe za zapošljavanje USK, te očekuje da će za desetak dana broj ljudi koji su u Kantonu ostali bez posla preći 1000.No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.No photo description available.

Naglašava da se uglavnom radi o radnicima iz trgovine i ugostiteljstva, te građavinarstva , neračunajući lica koja su bila zaposlena van granica BiH , ali će se zbog gubitka posla morati vratiti .

The post USK: U narednih deset dana preko 1000 osoba će ostati bez posla appeared first on usn.ba.

Izvor: usn.co.ba