Uskoro novo pogoršanje vremena. Meteorologinja: Stiže klimatološka jesen

I U NOVI tjedan ulazimo s nestabilnim atmosferskim prilikama. Jutros i u unutrašnjosti i duž Jadrana lokalno ima kiše, pljuskova pa i grmljavine.

 

U nastavku dana kiša će biti češća pojava na kopnu, osobito u zapadnoj unutrašnjosti, no nestabilnosti će biti u cijeloj zemlji.

 

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, vrlo toplo i sparno, današnja je prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku. Mjestimični pljuskovi, lokalno i grmljavina, najviše se očekuju u unutrašnjosti Dalmacije, unutrašnjosti Istre, na istoku zemlje te u gorju.

 

Vjetar je uglavnom slab do umjeren, sjeveroistočni i sjeverni, u Slavoniji sjeverozapadni, na moru će česta ujutro biti bura, zatim  većinom sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 26 do 30 Celzijevih stupnjeva.

 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Još nekoliko vrućih dana na Jadranu, a onda novo pogoršanje

 

Meteorologinja N1 Tea Blažević najavljuje kako će bez promjene i u posljednjim danima kolovoza, dakle, promjenjivo i nestabilno. Još će nekoliko dana biti vrlo toplo i vruće, posebno na Jadranu.

 

U četvrtak klimatološki počinje jesen i temperature će se malo sniziti i na kopnu i na moru, gdje će bura biti jaka na dijelu obale, uz lokalno i izraženije pljuskove.

 

I dalje nema naznaka dugotrajnijoj stabilizaciji, barem tako u ovim trenucima pokazuju prognostički materijali.