Zasto Bosnjacki politicari ne proglase Zorana Milanovica nepozeljnim u Bosni i Hercegovini

Nešto pokušavam razumjeti Nj.E predsjednika RH Zoran Milanović, šta je to, što je nama u BIH i šire pojašnjavao, naročito oko termina koji su nama u BiH veoma bolni. Pa nam kaže “da nije isto genocid’ i genocid, nije isto zločini’ i zločini, nije isto žrtve’ i žrtve, također nije isto ratni zločinac’ i ratni zločinac, stoga možemo da konstatujemo na kraju da postoje fašisti’ i fašisti”.

Najbolje je reći da je sve isto. Nije”, kazao je Nj.E. predsjednik RH Zoran Milanović.

 

Allah mi je svjedok da mi slabo ide, slabo to kontam ali koliko su mi uspjeli pojasniti to je ovako “Nije svaki silovatelj isti, jer onaj koji je koristio prezervativ nije isti kao i onaj koji nije, jer kod ovog prvog su male mogućnosti spolnih bolesti”, tako to pojašnjava Nj.E predsjednik RH Zoran Milanović.

 

Poslije ovih državničkih izjava Nj.E predsjednik RH Zoran Milanović, imao sam strahovitu potrebu da istražim i analiziram šta i kako misli Nj.E. predsjednik RH Zoran Milanović o aktualnim stvarima i pojavama današnjice…

 

Nedavno je podijelio s javnosti i svoje definicije fašizma. Pa je tako u slučaju uvođenja lockdowna za osobe bez Covid potvrda Austriju bez krzmanja optužio za “fašizam”, izazivajući time diplomatski skandal, ali je zato u slučaju Dodika i Čovića koji su htjeli srušiti izmjene i dopune KZ BIH koje se dotiču negiranja genocida dobronamjerno napomenuo kako će ih “opet prikazati kao naciste ili fašiste, a oni to nisu”.

Znači, lockdown u pandemiji je fašizam, negiranje genocida nije.

 

Ovo zapravo nije neobično u kontekstu političara koji je, na pitanje o uvođenju zakonske obveze korištenja Covid potvrda i mogućnosti sankcioniranja javnih ustanova, neki dan izjavio kako “na ulazu u Pantovčak stoji vojska, a on zapovijeda tom vojskom”. Dakle, spreman je vojnom silom zaustaviti inspekciju koja provodi hrvatske zakone.

 

Pored ovakvog Milanovića koji s pozicije predsjednika nudi svoje viđenje povijesti, prava i zakona, narodu i RH ne trebaju sudovi, povjesničari, zakonodavci.

 

Sve su bolesti bolesti ali je ova zaista opaka, da se dragi Bog smiluje narodu i RH.

 

P.S. Kratica /Nj. E./ znači Njegova Ekscelencija

 

Pisao:Fikro Bosnic.