Zavod za javno zdravstvo USK: Hitna obavijest povodom koronavirusa!

Koronaviru
Žena iz Bihaća, koja je 7. na 8. mart doputovala iz Minhena, pozitivna je na koronavirus – potvrđeno je iz Kriznog štaba za prevenciju i praćenje koronavirusa u Unsko-sanskom kantonu (USK).

Doktorica Mulabdić istakla je i da su se osobe koje su bile u bliskom kontaktu s pozitivnom pacijenticom na koronavirus, maksimalno pridržavali svih preporuka i mjera ponašanja.

“Moram jedino apelirati na sve osobe, koje su sa 7. na 8. mart autobusnom linijom Eurobusa stigle u Bihać iz Minhena, da odmah kontaktiraju Zavod za javno zdravstvo USK ili Dom zdravlja Bihać”, dodala je Mulabdić.

Na hitnom sastanku Kantonalnog kriznog štaba za prevenciju i praćenje koronavirusa rečeno je da će Štab kantonalne uprave civilne zaštite USK u toku dana donijeti set mjera, koji će se odnositi na rad ugostiteljskih objekata i trgovačkih radnji. Premijer USK Mustafa Ružnić naglasio je da će se ići u pravcu smanjivanja kretanja građana, kako bi se pokušalo spriječiti širenje koronavirusa na području Bihaća i Unsko-sanskog kantona.