Željka Cvijanović demantirala Edina Ramića: Sastanak nije bio u funkciji davanja garancija

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da današnji sastanak s potpredsjedavajućim Vijeća naroda RS iz reda bošnjačkog naroda Mihnetom Okićem i poslanikom u Narodnoj skupštini Edinom Ramićem nije bio u funkciji davanja garancija, jer su neke stvari logične, ali jesu uklonjene nedoumice.

– Mislim da smo se razumjeli na tom sastanku. Iskreno govoreći nije ni bilo potrebe da izgubimo ovo vrijeme da bi odluka o proglašenju vanrednog stanja stupila na snagu. Danas smo o tome razgovarali i razriješili dileme u vezi sa povratničkom populacijom – rekla je Cvijanović.

Upitana da prokomentira Ramićevu izjavu nakon sastanka da su dobili “potrebna objašnjenja i garancije da povratnička populacija neće imati nikakve negativne posljedice nakon stupanja na snagu Odluke o vanrednom stanju, Cvijanović je ponovila da današnji sastanak nije bio u funkciji davanja garancija, jer su neke stvari logične, ali jesu uklonjene nedoumice.

– Važno je da se procesi ne blokiraju jer ono što radimo sada nosi posebne izazove u zdravstvenom i ekonomsko-finansijskom smislu – istakla je Cvijanović.

Izvor vijesti: saff.ba