ŽENA (83) POKOSILA 12 DJECE: Troje u KRITIČNOM stanju, na licu mjesta SEDAM vozila hitne pomoći! “Djeca vrištala od bola i užasa”

Žena je pokosila čak 12 djece, a kako se navodi, uopšte nije zakočila prije nego što je uletjela u njih.

Sedmoro djece je zadobilo teške povrede, a troje je u kritičnom stanju. Jedan svjedok je otkrio da žena nije kočila prije katastrofalnog sudara.

Drugi traumatizovani posmatrači govorili su o strašnim slikama na mjestu događaja, a one prikazuju zgnječene dječje bicikle razbacane po ulici. Oni su, takođe, čuli kako djeca vrište od bola i užasa nakon havarije, izvjestila je lokalna novinska agencija France Bleu La Rochelle.

Na lice mjesta je hitno pozvan helikopter koji je transportovao jedno teško povrijeđeno dete u grad Poatje, dok su još dvoje kategorisani kao ekstremno hitni slučajevi, rekao je lokalni zvaničnik, Emanuel Kejron.

Slike na društvenim mrežama automobila koji je učestvovao u sudaru pokazuju uznemirujuću količinu oštećenja na prednjem braniku.

Na lice mjesta su izašla 32 vatrogasca, sedam kola Hitne pomoći, kao i jedinice lokalne policije. Žena je odmah bila testirana na alkohol i na.kotike, ali su oni bili negativni.

Policija je prvobitno uhapsila 83-godišnju ženu na licu mjesta, ali je kasnije puštena iz pritvora nakon što su policajci ocijenili da nije u stanju za ispitivanje, zatim je odvedena u bolnicu.

Izvor: Srbija Danas/Republika

Izvor vijesti: haber.ba