Znaj da te jedino Allah nikada neće iznevjeriti 

Priredio: Abdusamed Nasuf Bušatlić

Kako je lijepo znati i osjećati da te Allah čuje i da od Njega tražiš sve što želiš. 

Osamljivanje sa Allahom ne zahtijeva podizanje tona ili mijenjanje jezika, već na svom jeziku uputi dovu Allahu i budi siguran da će tvoje dove biti uslišane.

I zapamti da te jedino Allah nikad neće iznevjeriti. On ne zaboravlja tvoje ibadete, On ne zaboravlja tvoje molbe i ne zaboravlja skrušene dove koje su preplavile tvoje srce.

Stoga, budi siguran da će ti Allah dati ono što tražiš ako je u tome dobro za tebe, a On zna šta je dobro za nas, mi ne znamo, mi samo, na osnovu želja naše duše, mislimo da je nešto dobro za nas.

Ibnul-Dževzi, rekao je: ”Razmišljao sam o Šejbanovim riječima upućenim Sufjanu es-Sevriju: ‘O Sufjane! Allahovo uskraćivanje smatraj također Njegovim darom tebi, jer On ti ne uskraćuje iz škrtosti, već iz Svoje neizmjerne dobrote.’ Shvatio sam da su to riječi nekoga ko poznaje suštinu stvari.”

Zato imaj lijepo mišljenje o Allahu i raduj se dobru koje će te stići, i nipošto ne očajavaj.

Imaj na umu da je dan Ašure dan u kojem je Allah razdvojio more Musau, alejhi selam, pomoću njegovog štapa, jer Allahu ništa nije nemoguće, pa uputi dovu Allahu u ovom blagoslovljenom danu, a posebno ne zaboravi dovu pred iftar, jer dova postača se ne odbija.

  

Izvor vijesti: saff.ba