17 dana agonije koja potresa Srbiju: Isplivao novi detalj u slučaju ubijenih Đokića! Da li je policija na tragu ubicama

Nakon ovog zločina koji je intrigirao Srbiju pojavile su se brojne priče u vezi sa ovom porodicom, počev od toga da je Goran pozajmljivao novac na kamatu

 

Prošlo je više od dve nedelje otkako je tročlana porodica Đokić iz Aleksinca oteta, a potom brutalno ubijena, ali još uvek nema odgovora ko stoji iza ovog nezapamćenog zločina. Kako vreme odmiče ovaj monstruozni slučaj je pod sve većim velom misterije, a u međuvremenu o ubistvu se pojavilo bezbroj teorija, međutim, nijedna nije zvanično potvrđena.

Đokići su nestali bez traga nekoliko minuta posle ponoći između 26. i 27. septembra, negde na potezu od Moravskog mosta ka Aleksincu, neposredno pre nego što su napustili kuću Goranove majke Stanojke Đokić, u selu Moravac.
Osvrt na slučaj
Tela tročlane porodice pronađena su 2. oktobra u ataru sela Moravac, a kako je utvrđeno obdukcijom, ubijeni su iz vatrenog oružja, a njihova tela su spaljena nakon zločina.

 

DNK na čauri otkriva ubicu: Đokići ubijeni za nekoliko sekundi! Balističar rekonstruisao zločin

Ubice Đokića imale lažne policijske uniforme?! Forenzičar izneo jezivu teoriju.

Pred vratima menjačnice ubijenih Đokića neobičan prizor: Ostavljena poruka za

Telefoni tročlane porodice su nakon ponoći, podsetimo, bili nedostupni, na mreži nisu bili, a nisu se vratili ni kući. Njihov “folksvagen pasat” crne boje snimila je nadzorna kamera perionice kod mosta u selu Žitkovac, a od tog trenutka, kao da su u zemlju propali. Goran (57), Gordana (56) i Lidija (25) su tog dana došli kod Goranove majke kako bi pravili zimnicu.

Uobičajeno su se ponašali i ništa nije ukazivalo na tragediju prema priči rođaka. Gordana je pričala sa svojim bratom Novicom i sve je delovalo sasvim normalno. U ponoć su iz Moravca krenuli ka svom stanu u Aleksincu, međutim, do tamo nisu stigli.

Sigurnosne kamere poslednji put su snimile automobil porodice u 00.10 kod auto-periodnice na izlazu iz Žitkovca, na putu između Moravca do Aleksinca. Inače, reč je o deonici puta koja je dugačka tri kilometara.
Ipak, najverovatnije se na pomenutoj deonici Đokići susreću s napadačem, ili sa više njih. Pretpostavlja se da su nedugo nakon što su poslednji put viđeni, oteti, a potom brutalno ubijeni i spaljeni.

 

Višednevna potraga za Đokićima završila se u subotu 2. oktobra, kada je na nepristupačnom delu pronađen zapaljeni automobil porodice. On je pronađen kod mosta u naselju Tešići, prema Trnavi, desno od puta pored Morave.
Istog dana, nekoliko sati kasnije, pronađena su i tela ubijenih Đokića, koja su bila bačena u jamu, zapaljena i prekrivena daskama. 

 

Reč je o mestu u ataru sela Moravac i to samo desetak kilometara dalje od mesta na kome je nađen automobil. Prema pisanju medija, dva tela su bila potpuno ugljenisana, dok je trećem bilo spaljeno lice. Prvo je nađen Goranov leš, zatim je Gordana identifikovana po nakitu, a Lidija po kosi vezanoj u rep.

Nakon ovog zločina koji je intrigirao Srbiju pojavile su se brojne priče u vezi sa ovom porodicom, počev od toga da je Goran pozajmljivao novac na kamatu. Mediji su pisali, da je Goran pre nekog vremena pozajmio 15.000 evra nepoznatoj osobi, ali nema potvrde da je to povezano sa nestankom.Takođe, Goran nije poznat po tome da je imao veze s kriminalom.

Inspektori koji rade na rešavanju ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca češljaju i njihovu imovinu, a tokom istrage došlo se do podataka da se menjačnica u Aleksincu, čiji je vlasnik bio ubijeni Goran Đokić, uopšte ne vodi na njega.
U Agenciji za privredne registre kao vlasnik menjačnice “Liki” upisana je Gordana Đokić, Goranova supruga, koja je likvidirana zajedno sa njim i njihovom ćerkom Lidijom. Takođe, ispred menjačnice porodice Đokića osvanule su tri ruže, dve crvene i jedna bela u sredini. Ruže su ostavljene na pragu menjačnice, a nije poznato ko ih je tu ostavio.
Takođe, pisalo se i o tome da je Goran devedesetih radio sa devizama, a uporedo je nabavljao robu iz Bugarske, koju je prodavao, sve je radio kako bi stvorio uslove za buduću porodicu. Bio je tačan, korektan i precizan u poslu. Ovako su o ubijenom Goranu Đokiću govorili najbliži prijatelji, koji su ga poznavali decenijama.
Novi detalji
U potrazi za ubicama porodice Đokić, policija je uzela sve snimke sa kamera privatnih kuća i objekata u selu Moravac, ali i iz obližnjeg sela Žitkovca i sela Tešica, a za oko im je navodno zapao crveni automobil koji je u nedelju, 26. septembra, na dan nestanka porodice, viđen u Moravcu. Inspektori detaljno pregledaju snimke i polako sklapaju mozaik ovog zločina koji je potresao čitavu Srbiju.