Dino Subašić: Prohodao sam u dvorani, nije mala stvar biti prvak BiH

Dino Subašić, jedan je od najzaslužnijih košarkaša za titulu kadetskog tima KK Koš iz Sarajeva. 15-godišnjak visok 196 cm, igra na pozicijama plejmkera i beka.

Kako ste zadovoljni sezonom?

– Jako sam zadovoljan prošlom sezonom i uspjehom koji smo postigli. Bilo mi je zadovoljstvo dijeliti teren sa tom ekipom.

Koliko vam znači titula sa KK Koš?

– Biti prvak države nije mala stvar. Jako puno rada, znoja i odricanja dovelo nas je do titule.

Svoju karijeru nastavljate u Cedeviti, zašto ste se odlučili za klub iz Zagreba, vaša očekivanja?

Imao sam više ponuda, ali za Cedevitu sam se odlučio zbog njihovog vrhunskog kvaliteta u radu kao i fantastičnih uslova za napredovanje. Nadam se da ću opravdati povjerenje kluba i da ćemo zajedno ostvariti super rezultate u nadolazećoj sezoni.

Kada ste počeli sa trenirati, i koje bi trenere do sada izdvojili ?

– Kao što znate moj otac je vlasnik kluba Bosna XXL, tako da sam bukvalno prohodao u dvorani. U tom klubu sam bio sve do septembra prošle godine i od oca, koji je sam bio prvak države, sam naučio gotovo sve što danas znam. Imao sam sreću da igram nekoliko turnira u Italiji, gdje mi je trener bio Gordan Firić i zaista ga cijenim kao trenera. Također mislim da sam dosta napredovao prošle sezone radeći individualno sa trenerima Enesom Numanovićem, Aljiji Amirom i Tutić Admirom.