Otac Mateja Periša potvrdio da se na objavljenim snimcima nalazi njegov sin

Otac nestalog Splićanina Nenad Periš se oglasio nakon što su srbijanski mediji objavili snimke muškarca koji pliva u Savi i trči po gradu. On je potvrdio da to jeste njegov sin.

 

Objavljeno je nekoliko snimaka. Na jednom se vidi muškarac koji trči po šetalištu iz pravca Beton hale, gdje je bio Periš kada je nestao, prema Savskoj promenadi, a zatim i po okolnim ulicama. Zabilježeno je i da pokušava ući u taxi. Drugi snimak pokazuje osobu koja pliva u Savi.

 

Za ova dva snimka je otac Mateja Periša rekao da je na njima definitivno njegov sin, dok za snimak na kojem trče muškarac i djevojka nije potvrdio da se nalazi Matej.

 

“Mogu potvrditi da je na objavljenim snimkama uistinu moj sin, i to i na onima u gradu gdje trči i traži taksi, kao i na onima kako pliva u vodi. Ja samo znam da se u klubu ništa pogibeljno nije događalo po njega, ali još uvijek ne možemo rekonstruirati što se događalo poslije i kakav je kontekst koji bi objasnio ovo snimljeno”, rekao je on.

 

Kazao je i da su sada njegove nade mnogo veće nego kada je tek došao u Beograd i zahvalio se beogradskoj policiji na angažmanu.